
Jedan od najvećih izazova u kuhinji je osoblje
Jedan od najvećih izazova u kuhinji je osoblje
To može biti zbog premalog broja zaposlenika ili činjenice da su manje kvalificirani nego što je zapravo potrebno. Rado ćemo vam pomoći s rješenjima koja će osigurati vašim krumpirićima da budu spremni brže ili zahtijevaju manje operacija. Za vas imamo i 10 zlatnih pravila zahvaljujući kojima će svi u kuhinji moći pripremiti savršene krumpiriće.
Omiljeno rješenje u slučaju nedostatka osoblja
Kada vam nedostaje osoblja, a trebate brzo pripremiti veće količine, naši Turbo Fries krumpirići savršeno su rješenje. Brzo se pripremaju i zahtijevaju minimalnu obradu. Sljedeća zlatna pravila prženja koja je razvio FryLab također mogu biti od pomoći.
Je li vam samo vrijeme problem i važno vam je da krumpirići dugo ostanu vrući i hrskavi? U tom slučaju odaberite našu SuperCrunch liniju koja zadržava toplinu i hrskavost do 20 minuta.
Prženje krumpirića izravno utječe na njihovu konačnu kvalitetu. Zato je naš FryLab stvorio ovih 10 zlatnih pravila. Mnogi naši kupci izlažu ih u svojoj kuhinji kako bi svatko tko prži krumpiriće znao koji je postupak ispravan. Možete ih preuzeti u nastavku.

Rukovanje i upotreba
Preporuke za masnoću za prženje
- Željeni promet masnoće ovisi o dnevnom kapacitetu friteze.
- Filtriranje masnoće treba provoditi najmanje jednom dnevno. Filtriranje ovisi o vrsti prženog proizvoda i količini stvorenih mrvica.
- Čišćenje friteze važna je operacija. Postupke čišćenja treba provoditi pravilno kako bi se spriječilo da ostaci vode i deterdženta na površinama opreme dođu u dodir s proizvodom.
- Trebalo bi pratiti kemijske indekse razgradnje masti/ulja.
- Izlaganje ultraljubičastom (UV) svjetlu treba svesti na minimum kako bi se produžio vijek trajanja masti/ulja.
- Za završno ispiranje treba koristiti ocat (ili otopine octene kiseline i vode).
- Masnoća za prženje nikada ne smije doći u izravan kontakt s bakrom i mesingom. Ovi materijali koji se koriste u konstrukciji opreme za obradu mogu djelovati kao katalizatori u reakcijama razgradnje masti.
- Izbjegavajte ostavljati višak brašna na krafnama jer može postupno izgorjeti tijekom ciklusa prženja proizvoda, povećavajući brzinu razgradnje masti.
- Treba izbjegavati upotrebu stare ili rabljene (razgrađene) masnoće za prženje.

Načini otkrivanja ili prepoznavanja stare masnoće za prženje
- Boja: Tamna boja masnoće pokazatelj je prekomjerne upotrebe, starenja itd.
- Sadržaj FFA (slobodnih masnih kiselina): Stare masnoće za prženje obično imaju sadržaj FFA veći od 1,0%.
- Viskoznost: Što je masnoća starija, to postaje gušća. Prehrambeni proizvodi prženi na staroj masnoći obično izgledaju mokro, masno i manje ukusno.
- Prkomjerno pjenjenje
- Niska točka dimljenja: Točka dimljenja ulja smanjuje se s upotrebom zbog povećanja koncentracije spojeva niske molekularne mase kao što su FFA (slobodne masne kiseline).
