
Azijski tartar od govedine
Sastojci
- 8 Aviko krumpirića
- 300 g goveđeg odreska ili ramsteka
- 4 cm korijena đumbira
- 2 češnja češnjaka
- 1 mladi luk
- 6 žlica maslinovog ulja
- 2 limete
- 2 pak choi papričice
- 100 g shimeji gljiva
Proizvodi
Način pripreme
Priprema: 20 minuta
- Meso osušite i narežite na sitne kockice. Ogulite i naribajte đumbir. Naribajte i češnjak. Sitno nasjeckajte mladi luk; 1 žlicu kolutića ostavite sa strane za ukras.
- Pomiješajte meso s 2 žličice đumbira i 2 žlice maslinovog ulja. Dodajte češnjak po ukusu. Začinite tartar sokom od limete, solju i paprom.
- Ostatak đumbira i češnjaka pomiješajte sa sitno nasjeckanim mladim lukom u posljednje 4 žlice maslinovog ulja. Dodajte sol i papar po ukusu.
- Prepolovite pak choi i obrišite gljive. Premažite pak choi uljem od đumbira i češnjaka. Prelijte gljive ostatkom ovog ulja.
- Pripremite krumpir prema uputama na pakiranju. Pecite pak choi na roštilju ili u tavi za roštilj 2 minute sa svake strane. Pecite gljive 1-2 minute. Začinite povrće solju i paprom.
- Stavite krumpir na 4 tanjura. Žlicom rasporedite gljive na 4 krumpira, a tartar umak na preostala 4. Dodajte pečeni pak choi i pospite kolutićima mladog luka.
Savjet: Za dodatni azijski okus, na tartar umak dodajte malo sezamovog ulja i soja umaka.