asian_beef_tartare

Azijski tartar od govedine

Sastojci

  • 8 Aviko krumpirića
  • 300 g goveđeg odreska ili ramsteka
  • 4 cm korijena đumbira
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 mladi luk
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 2 limete
  • 2 pak choi papričice
  • 100 g shimeji gljiva
aviko_okrugli_rosti_za_przenje_jelo

Način pripreme

Priprema: 20 minuta

  1. Meso osušite i narežite na sitne kockice. Ogulite i naribajte đumbir. Naribajte i češnjak. Sitno nasjeckajte mladi luk; 1 žlicu kolutića ostavite sa strane za ukras.
  2. Pomiješajte meso s 2 žličice đumbira i 2 žlice maslinovog ulja. Dodajte češnjak po ukusu. Začinite tartar sokom od limete, solju i paprom.
  3. Ostatak đumbira i češnjaka pomiješajte sa sitno nasjeckanim mladim lukom u posljednje 4 žlice maslinovog ulja. Dodajte sol i papar po ukusu.
  4. Prepolovite pak choi i obrišite gljive. Premažite pak choi uljem od đumbira i češnjaka. Prelijte gljive ostatkom ovog ulja.
  5. Pripremite krumpir prema uputama na pakiranju. Pecite pak choi na roštilju ili u tavi za roštilj 2 minute sa svake strane. Pecite gljive 1-2 minute. Začinite povrće solju i paprom.
  6. Stavite krumpir na 4 tanjura. Žlicom rasporedite gljive na 4 krumpira, a tartar umak na preostala 4. Dodajte pečeni pak choi i pospite kolutićima mladog luka.

Savjet: Za dodatni azijski okus, na tartar umak dodajte malo sezamovog ulja i soja umaka.