
Azijski veganski s kriškama krumpira
Sastojci
- 400 g Aviko hrskavih domaćih ekstra tankih kriški krumpira
- 1 ½ pak choi
- 1 crvena paprika
- 2 mlada luka
- 1 luk
- 3 cm đumbira
- 1 češanj češnjaka
- 50 ml soja sosa
- 1 limeta
- 3 žlice suncokretovog ulja
Proizvodi
Način pripreme
- Pak choi prepolovite po dužini. Papriku narežite na tanke trakice, a mladi luk na kolutiće. Nasjeckajte luk.
- Ogulite đumbir. Naribajte đumbir i češnjak te dodajte u soja sos. Dodajte sok limete.
- Zagrijte ulje na roštilju ili u woku. Pržite pak choi 2 minute. Također pržite papriku i luk na roštilju 2 minute. Odvojite 1 žlicu kolutića mladog luka, dodajte ostatak mladog luka i pržite još 1 minutu.
- Pripremite kriške prema uputama na pakiranju. Začinite povrće soja umakom i pržite još 1 minutu zajedno s kriškama.
- Žlicom rasporedite kriške s povrćem u 4 zdjele. Dodajte pak choi i pospite mladim lukom koji ste odvojili.
Savjet: Pospite tostiranim sjemenkama sezama.