
Brunch u čaši
Sastojci
- 400 g Aviko Super Mash domaćeg
- 1 ljutika
- 100 g (svježe) choriza
- 2 žlice maslinovog ulja
- 400 ml bijelog vina
- 4 žlice panka
- 2 češnja češnjaka
- 25 g parmezana
- 500 ml vrhnja za kuhanje ili dugotrajnog šlaga
- 1 žlica bijelog vinskog octa
- 4 jaja
- Jestivo cvijeće za ukras
Proizvodi
Način pripreme
Priprema: 30 minuta
- Nasjeckajte ljutiku, a chorizo narežite na kockice.U tavi zagrijte maslinovo ulje.
- Pržite chorizo 2 minute.
- Dodajte ljutiku i pržite 1 minutu.
- Ulijte vino i ostavite da odstoji 20 minuta na vrlo laganoj vatri.
- Tostirajte panko u tavi dok ne postane zlatnosmeđe i hrskavo.
- Naribajte češnjak.
- Naribajte i sir.
- Pripremite pire krumpir prema uputama na pakiranju.
- Pojačajte vatru vina i pustite da se reducira na pola.
- Dodajte vrhnje i ponovno reducirajte na pola.
- Poširajte jaja u loncu s lagano kipućom vodom i octom.
- U međuvremenu, začinite pire krumpir češnjakom, sirom i pankom.
- Procijedite umak i miksajte u blenderu dok ne postane pjenast. Začinite solju i paprom.
- Hrskavi pire žlicom rasporedite u 4 velike posudice ili lijepe zdjelice. Na pire stavite poširano jaje. Prelijte pjenastim umakom i ukrasite jestivim cvijećem.
Savjet: Radije bez mesa? Izostavite chorizo i pustite da se nekoliko niti šafrana upije u vino.