brunch_in_a_glass

Brunch u čaši

Sastojci

  • 400 g Aviko Super Mash domaćeg
  • 1 ljutika
  • 100 g (svježe) choriza
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 400 ml bijelog vina
  • 4 žlice panka
  • 2 češnja češnjaka
  • 25 g parmezana
  • 500 ml vrhnja za kuhanje ili dugotrajnog šlaga
  • 1 žlica bijelog vinskog octa
  • 4 jaja
  • Jestivo cvijeće za ukras
aviko_domaci_pire_od_krumpira_jelo

Način pripreme

Priprema: 30 minuta

  1. Nasjeckajte ljutiku, a chorizo narežite na kockice.U tavi zagrijte maslinovo ulje.
  2. Pržite chorizo 2 minute.
  3. Dodajte ljutiku i pržite 1 minutu.
  4. Ulijte vino i ostavite da odstoji 20 minuta na vrlo laganoj vatri.
  5. Tostirajte panko u tavi dok ne postane zlatnosmeđe i hrskavo.
  6. Naribajte češnjak.
  7. Naribajte i sir.
  8. Pripremite pire krumpir prema uputama na pakiranju.
  9. Pojačajte vatru vina i pustite da se reducira na pola.
  10. Dodajte vrhnje i ponovno reducirajte na pola.
  11. Poširajte jaja u loncu s lagano kipućom vodom i octom.
  12. U međuvremenu, začinite pire krumpir češnjakom, sirom i pankom.
  13. Procijedite umak i miksajte u blenderu dok ne postane pjenast. Začinite solju i paprom.
  14. Hrskavi pire žlicom rasporedite u 4 velike posudice ili lijepe zdjelice. Na pire stavite poširano jaje. Prelijte pjenastim umakom i ukrasite jestivim cvijećem.

Savjet: Radije bez mesa? Izostavite chorizo i pustite da se nekoliko niti šafrana upije u vino.