passion_for_plating

Ceviche od grdobine

Sastojci

  • 4 Aviko pržena krumpira 
  • 400 g fileta grdobine 
  • 2 limuna 
  • 2 cm đumbira 
  • ½ crvene paprike 
  • 1 crvena, žuta i/ili zelena paprika 
  • 2 žlice maslinovog ulja 
  • 6 jagoda 
  • 4 cherry rajčice 
  • 3 grančice korijandera 
  • 2 žličice sherryja ili bijelog vinskog octa 
  • Jestivo cvijeće
aviko_okrugli_rosti_za_pripremu_u_pecnici_jelo

Način pripreme

  1. File grdobine narežite na tanke ploške. Stavite ih u zdjelu. Očistite 1 limun i naribajte žutu koricu. Iscijedite sok od oba limuna. 
  2. Ogulite i naribajte đumbir. Sitno nasjeckajte crvenu papriku. Pomiješajte koricu limuna sa sokom i đumbirom. Prelijte ribu marinadom od limuna. Marinirajte 10-15 minuta; riba će se 'skuhati' i pobijeliti. 
  3. Paprike narežite na trakice i pomiješajte s maslinovim uljem. Pecite paprike na roštilju ili u tavi za roštilj 5 minuta dok ne omekšaju i ne omekšaju. U međuvremenu, rajčice i jagode narežite na štapiće (julienne). Sitno nasjeckajte korijander. 
  4. Pržite rajčice i korijander 1 minutu. Začinite svježim jagodama, vinskim octom, soli i paprom. Ostavite salatu da se ohladi na mlaku ili sobnu temperaturu. 
  5. Pripremite krumpir prema uputama na pakiranju. 
  6. Stavite krumpir na 4 tanjura. Na vrh rasporedite salatu od paprike i jagoda. Na salatu stavite ceviche. Pospite s malo marinade i ukrasite jestivim cvijećem. 

 

Savjet: Pripremite ceviche i salatu tako da prije posluživanja trebate pripremiti samo krumpir.