
Ceviche od grdobine
Sastojci
- 4 Aviko pržena krumpira
- 400 g fileta grdobine
- 2 limuna
- 2 cm đumbira
- ½ crvene paprike
- 1 crvena, žuta i/ili zelena paprika
- 2 žlice maslinovog ulja
- 6 jagoda
- 4 cherry rajčice
- 3 grančice korijandera
- 2 žličice sherryja ili bijelog vinskog octa
- Jestivo cvijeće
Proizvodi
Način pripreme
- File grdobine narežite na tanke ploške. Stavite ih u zdjelu. Očistite 1 limun i naribajte žutu koricu. Iscijedite sok od oba limuna.
- Ogulite i naribajte đumbir. Sitno nasjeckajte crvenu papriku. Pomiješajte koricu limuna sa sokom i đumbirom. Prelijte ribu marinadom od limuna. Marinirajte 10-15 minuta; riba će se 'skuhati' i pobijeliti.
- Paprike narežite na trakice i pomiješajte s maslinovim uljem. Pecite paprike na roštilju ili u tavi za roštilj 5 minuta dok ne omekšaju i ne omekšaju. U međuvremenu, rajčice i jagode narežite na štapiće (julienne). Sitno nasjeckajte korijander.
- Pržite rajčice i korijander 1 minutu. Začinite svježim jagodama, vinskim octom, soli i paprom. Ostavite salatu da se ohladi na mlaku ili sobnu temperaturu.
- Pripremite krumpir prema uputama na pakiranju.
- Stavite krumpir na 4 tanjura. Na vrh rasporedite salatu od paprike i jagoda. Na salatu stavite ceviche. Pospite s malo marinade i ukrasite jestivim cvijećem.
Savjet: Pripremite ceviche i salatu tako da prije posluživanja trebate pripremiti samo krumpir.