
Hrskavi krumpir s tartufima i 3 umaka
Sastojci
- 12 Okrugli Rösti za pripremu u pećnici Aviko
- 1 svežanj svježeg začinskog bilja, npr. metvica, kopar, origano, bosiljak i majčina dušica
- ½ crvene paprike
- 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- Sok od 1 limete
- 8 svježih datulja
- 400 g grčkog jogurta
- 1/4 žličice čilija u prahu
- 2 žličice (dimljene) paprike u prahu
- 1 žličica za'atara
- 1 grančica kopra
- 1 cikla (svježa ili kuhana)
- 1 žličica tostiranih pinjola
- 1 crni tartuf
Proizvodi
Način pripreme
Priprema: 25 minuta
- Stavite listove i mekane grančice začinskog bilja u blender. Uklonite sjemenke iz crvene paprike i dodajte ih. Ulijte maslinovo ulje.
- Grubo usitnite začinsko bilje i crvenu papriku u blenderu. Začinite chimichurri sokom od limete, solju i paprom te žlicom stavite u zdjelu.
- Za umak od datulja s jogurtom, operite datulje i očistite ih od koštica. U blenderu izmiksajte datulje sa 100 grama jogurta. Umiješajte još 100 grama jogurta (više ne miksajte!) i začinite čilijem u prahu i 1/2 žličice paprike. Žlicom stavite umak u zdjelu. Pospite za'atarom i ukrasite koprom.
- Ogulite i sitno naribajte ciklu. Pomiješajte ciklu s posljednjih 200 grama jogurta. Očistite limetu i naribajte zelenu kožicu voća. Začinite umak od cikle s jogurtom koricom limete, sokom, solju i paprom. Žlicom stavite umak u zdjelu i pospite pinjolima.
- Pospite krumpir naribanim tartufima i dimljenom paprikom. Pripremite ih prema uputama na pakiranju. Poslužite krumpir na dasci s 3 umaka.
Savjet: Ako su datulje manje sočne ili su već malo osušene, namočite ih u toploj vodi 15 minuta.