crispy_truffle_potato_with_3_dips

Hrskavi krumpir s tartufima i 3 umaka

Sastojci

  • 12 Okrugli Rösti za pripremu u pećnici Aviko
  • 1 svežanj svježeg začinskog bilja, npr. metvica, kopar, origano, bosiljak i majčina dušica
  • ½ crvene paprike
  • 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • Sok od 1 limete
  • 8 svježih datulja
  • 400 g grčkog jogurta
  • 1/4 žličice čilija u prahu
  • 2 žličice (dimljene) paprike u prahu
  • 1 žličica za'atara
  • 1 grančica kopra
  • 1 cikla (svježa ili kuhana)
  • 1 žličica tostiranih pinjola
  • 1 crni tartuf
aviko_okrugli_rosti_za_pripremu_u_pecnici_jelo

Način pripreme

Priprema: 25 minuta

  1. Stavite listove i mekane grančice začinskog bilja u blender. Uklonite sjemenke iz crvene paprike i dodajte ih. Ulijte maslinovo ulje.
  2. Grubo usitnite začinsko bilje i crvenu papriku u blenderu. Začinite chimichurri sokom od limete, solju i paprom te žlicom stavite u zdjelu.
  3. Za umak od datulja s jogurtom, operite datulje i očistite ih od koštica. U blenderu izmiksajte datulje sa 100 grama jogurta. Umiješajte još 100 grama jogurta (više ne miksajte!) i začinite čilijem u prahu i 1/2 žličice paprike. Žlicom stavite umak u zdjelu. Pospite za'atarom i ukrasite koprom.
  4. Ogulite i sitno naribajte ciklu. Pomiješajte ciklu s posljednjih 200 grama jogurta. Očistite limetu i naribajte zelenu kožicu voća. Začinite umak od cikle s jogurtom koricom limete, sokom, solju i paprom. Žlicom stavite umak u zdjelu i pospite pinjolima.
  5. Pospite krumpir naribanim tartufima i dimljenom paprikom. Pripremite ih prema uputama na pakiranju. Poslužite krumpir na dasci s 3 umaka.

Savjet: Ako su datulje manje sočne ili su već malo osušene, namočite ih u toploj vodi 15 minuta.