
Jednostavan tartar
Sastojci
- 4 Aviko pržena krumpira, na sobnoj temperaturi
- 400 grama odreska ili ramsteka
- 4 prepeličja jaja
- 1 limeta
- 2 žličice senfa
- 3 žličice majoneze
- Maslinovo ulje
- 4 grančice vlasca
- 1 žlica potočarke ili mini bosiljka
- Parmezan
Proizvodi
Način pripreme
- Odreske ili ramstek nasjeckajte u vrlo fini tartar ili upotrijebite sjeckalicu. Prepolovite prepeličja jaja.
- Očistite limetu i naribajte zelenu kožicu voća. Pomiješajte koricu limete s tartarom. Začinite sokom limete, solju i paprom.
- Pomiješajte senf s majonezom i stavite u vrećicu za slastice.
- Spljoštite pržene krumpire. U tavi zagrijte obilan sloj maslinovog ulja. Pržite krumpiriće 4 minute dok ne postanu zlatnosmeđi i hrskavi s obje strane.
- Stavite krumpiriće na 4 tanjura. Žlicom stavite tartar na vrh. Stavite žumanjak na vrh svakog tartara.
- Na i oko tartara nanesite kapljice majoneze s okusom senfa. Ukrasite vlascem i potočarkom ili mini bosiljkom. Po ukusu naribajte parmezan.
Savjet: Za vegetarijansku varijantu odrezak zamijenite pečenom ciklom