passion_for_plating

Lažni nigiri od krumpira

Sastojci

  • 4 Aviko gratina za sve 
  • 12 škampa 
  • 2 žlice maslinovog ulja 
  • 1 češanj češnjaka 
  • (dimljena) paprika u prahu 
  • 1 jaje 
  • 1 žličica senfa 
  • Sok od 1 limete 
  • 225 ml suncokretovog ulja 
  • 3 grančice korijandera 
  • 2 marakuje 
  • 4 žlice soka od crvene naranče 
  • 2 kumkvata 
  • 3 jagode 
  • ½ avokada 
  • 12 listova shisoa 
  • Jestivo cvijeće 
aviko-kremasti_veganski_gratin_one-for-all

Način pripreme

  1. Ogulite škampe. U loncu zagrijte maslinovo ulje. Sitno nasjeckajte češnjak i pirjajte 1 minutu. Dodajte kožice škampa i pržite 3 minute. Pospite prstohvatom paprike u prahu. Ulijte 600 ml vode i zakuhajte s malo začina (npr. paprom u zrnu, lovorovim listom ili majčinom dušicom). 
  2. Smanjite vatru na najniže i pustite da se temeljac natapa 10 minuta, a zatim smanjite na 1/4. Procijedite temeljac od škampa. 
  3. Pripremite gratinirane krumpire 10 minuta prema uputama na pakiranju, ali još uvijek dovoljno mekane da se od njih naprave quenelle. 
  4. U blenderu napravite majonezu od jaja, senfa, soka od 1/2 limete i suncokretovog ulja. Začinite majonezu temeljcem od škampa i solju. 
  5. Sitno nasjeckajte korijander. Umutite preljev od mesa marakuje, 2 žlice soka od crvene naranče i korijandera. Začinite sokom od limete. 
  6. Kumkvate i jagode narežite na tanke ploške. Također narežite avokado na ploške. Škampe prepolovite po dužini. 
  7. Oblikujte 12 quenellea od gratina krumpira. Preljev s listovima shisoa rasporedite na 4 tanjura. Na vrh stavite quenelle, a na vrh još 1-2 tanke ploške avokada. 
  8. Tanko premažite kozice majonezom od kozica i stavite ih na avokado. Ukrasite nigiri jagodama, kumkvatima i jestivim cvijećem. 

 

Savjet: Ne biste li radije koristili sirove kozice? Zatim kuhajte kozice 1 minutu u toplom temeljcu.