
Lažni nigiri od krumpira
Sastojci
- 4 Aviko gratina za sve
- 12 škampa
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 češanj češnjaka
- (dimljena) paprika u prahu
- 1 jaje
- 1 žličica senfa
- Sok od 1 limete
- 225 ml suncokretovog ulja
- 3 grančice korijandera
- 2 marakuje
- 4 žlice soka od crvene naranče
- 2 kumkvata
- 3 jagode
- ½ avokada
- 12 listova shisoa
- Jestivo cvijeće
Proizvodi
Način pripreme
- Ogulite škampe. U loncu zagrijte maslinovo ulje. Sitno nasjeckajte češnjak i pirjajte 1 minutu. Dodajte kožice škampa i pržite 3 minute. Pospite prstohvatom paprike u prahu. Ulijte 600 ml vode i zakuhajte s malo začina (npr. paprom u zrnu, lovorovim listom ili majčinom dušicom).
- Smanjite vatru na najniže i pustite da se temeljac natapa 10 minuta, a zatim smanjite na 1/4. Procijedite temeljac od škampa.
- Pripremite gratinirane krumpire 10 minuta prema uputama na pakiranju, ali još uvijek dovoljno mekane da se od njih naprave quenelle.
- U blenderu napravite majonezu od jaja, senfa, soka od 1/2 limete i suncokretovog ulja. Začinite majonezu temeljcem od škampa i solju.
- Sitno nasjeckajte korijander. Umutite preljev od mesa marakuje, 2 žlice soka od crvene naranče i korijandera. Začinite sokom od limete.
- Kumkvate i jagode narežite na tanke ploške. Također narežite avokado na ploške. Škampe prepolovite po dužini.
- Oblikujte 12 quenellea od gratina krumpira. Preljev s listovima shisoa rasporedite na 4 tanjura. Na vrh stavite quenelle, a na vrh još 1-2 tanke ploške avokada.
- Tanko premažite kozice majonezom od kozica i stavite ih na avokado. Ukrasite nigiri jagodama, kumkvatima i jestivim cvijećem.
Savjet: Ne biste li radije koristili sirove kozice? Zatim kuhajte kozice 1 minutu u toplom temeljcu.