
Loaded Fries Wavy California
Ovaj recept kombinira hrskavi Garlic & Herbs Wavy pomfrit s pohanim pilećim šniclama, osvježavajućom Caesar majonezom i svježim zelenilom za uzbudljivo putovanje okusima.
- Sastojci (po porciji)
- 250 g Garlic & Herbs Wavy pomfrita
- 1 pohani pileći šnicl
- ½ crvenog luka
- 2 žlice majoneze
- 1 filet inćuna u maslinovom ulju (iz konzerve)
- 2 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žličica limunovog soka
- ¼ male glavice zelene salate
- 1 žlica listića parmezana
- 2-3 grančice izdanka graška
Priprema
- Pripremite pomfrit prema uputama na pakiranju. Pohanu pileću šniclu ispržite u tavi, pećnici ili fritezi dok ne postane zlatno smeđe i prženo.
- Narežite luk na trakice. Pomoću ručnog blendera zgnječite majonezu s filetom inćuna i maslinovim uljem. Začinite limunovim sokom i paprom. Narežite zelenu salatu na trakice.
- Stavite pomfrit na dasku ili u zdjelu. Narežite hrskavi pileći file na trakice. Rasporedite zelenu salatu i piletinu preko pomfrita. Stavite točkice Caesar majoneze na vrh i ukrasite listićima parmezana i izdancima graška.
Savjet: Preferirate li vegetarijansko? Uzmite vegetarijanski pileći file i zamijenite filet inćuna s 1 žličicom kapara.