fire_cooked_salmon

Losos kuhan na vatri

Sastojci

  • 4 Aviko krumpirove palačinke
  • 4 fileta lososa s kožom
  • 4 pak choi paprike
  • 24 zelene šparoge
  • 1 šipak
  • 4 zrele smokve
  • 1 žlica bijelog vinskog ili sherry octa
  • 8 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • Sok od 2 limete
  • Menta ili bosiljak i jestivo cvijeće za ukras
palacinke-od-krumpira-aviko-potato-pancakes-reibekuchen-808757.jpg

Način pripreme

Priprema: 30 minuta

  1. Filetu lososa odrežite kožicu i ostavite sa strane. Pak choi prepolovite po dužini. Uklonite drvenasti kraj šparoga. Izvadite sjemenke iz nara, skupite sok.
  2. Za preljev, u blenderu izmiksajte smokve s octom i 6 žlica maslinovog ulja. Začinite solju i paprom.
  3. Palačinke pecite na roštilju ili u tavi za roštilj dok ne postanu hrskave i pečene. Pak choi i šparoge pecite 5 minuta dok ne postanu al dente. Prelijte pak choi sokom od nara, a šparoge sokom od limete.
  4. File lososa premažite s posljednje 2 žlice maslinovog ulja. Pospite solju i paprom. Filete lososa pecite na roštilju ili u tavi za roštilj na jakoj vatri 1 minutu sa svake strane, tako da vanjska strana bude tek pečena, a unutrašnjost još uvijek napola pečena, mekana i sočna. Također pecite kožicu dok ne postane hrskava.
  5. Žlicom rasporedite preljev na 4 tanjura. Stavite palačinku na vrh. Po palačinku rasporedite pak choi i šparoge. Dodajte losos i ukrasite hrskavom kožicom, sjemenkama nara, mentom ili bosiljkom i jestivim cvijećem.

Savjet: Radije bez ribe? Poširano jaje također dobro ide uz ovo jelo!