
Meso na štapiću
Sastojci
- 400 g Aviko Super Mash domaćeg
- 3 luka
- 1 crvena paprika
- 1 češanj češnjaka
- 1 svežanj peršina
- ½ žličice mljevenog kima
- Prstohvat mljevenog cimeta
- ¼ žličice mljevenog klinčića
- Sok od 1 limuna
- 6 žlica maslinovog ulja
- 600 g pilećeg fileta s kožom
- 2 crvene šiljaste paprike
- 12-16 crvenih listova salate
Proizvodi
Način pripreme
Priprema: 30 minuta
- Sitno nasjeckajte 1 luk. Uklonite sjemenke iz crvene paprike i sitno nasjeckajte. Nasjeckajte češnjak i peršin. Pomiješajte luk, crvenu papriku, češnjak i peršin sa začinima, limunovim sokom i maslinovim uljem. Začinite chimichurri solju i paprom.
- Posušite pileće filete i stavite ih u zdjelu. Prelijte polovicom marinade i ostavite sa strane 15 minuta da se mariniraju.
- Ostatak luka i paprike narežite na kockice od 2-3 cm. Filete pilećih bataka također narežite na kockice jednake veličine. Nanizajte piletinu, luk i papriku na 4 ražnjića.
- Pripremite pire krumpir prema uputama na pakiranju. Pecite pileće ražnjiće na roštilju ili u tavi za roštilj 10-12 minuta dok ne porumene i ne budu kuhani. Žlicom rasporedite pire krumpir na 4 tanjura. Podijelite listove salate preko njega. Stavite pileće ražnjiće na salatu i preko njih žlicom rasporedite ostatak chimichurrija.
Savjet: Imate li više vremena? Zatim marinirajte piletinu u marinadi najmanje 4 sata, a moguće je i cijelu noć, za intenzivniji okus