meat_on_a_stick

Meso na štapiću

Sastojci

  • 400 g Aviko Super Mash domaćeg
  • 3 luka
  • 1 crvena paprika
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 svežanj peršina
  • ½ žličice mljevenog kima
  • Prstohvat mljevenog cimeta
  • ¼ žličice mljevenog klinčića
  • Sok od 1 limuna
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 600 g pilećeg fileta s kožom
  • 2 crvene šiljaste paprike
  • 12-16 crvenih listova salate
aviko_domaci_pire_od_krumpira_jelo

Način pripreme

Priprema: 30 minuta

  1. Sitno nasjeckajte 1 luk. Uklonite sjemenke iz crvene paprike i sitno nasjeckajte. Nasjeckajte češnjak i peršin. Pomiješajte luk, crvenu papriku, češnjak i peršin sa začinima, limunovim sokom i maslinovim uljem. Začinite chimichurri solju i paprom.
  2. Posušite pileće filete i stavite ih u zdjelu. Prelijte polovicom marinade i ostavite sa strane 15 minuta da se mariniraju.
  3. Ostatak luka i paprike narežite na kockice od 2-3 cm. Filete pilećih bataka također narežite na kockice jednake veličine. Nanizajte piletinu, luk i papriku na 4 ražnjića.
  4. Pripremite pire krumpir prema uputama na pakiranju. Pecite pileće ražnjiće na roštilju ili u tavi za roštilj 10-12 minuta dok ne porumene i ne budu kuhani. Žlicom rasporedite pire krumpir na 4 tanjura. Podijelite listove salate preko njega. Stavite pileće ražnjiće na salatu i preko njih žlicom rasporedite ostatak chimichurrija.

Savjet: Imate li više vremena? Zatim marinirajte piletinu u marinadi najmanje 4 sata, a moguće je i cijelu noć, za intenzivniji okus