
Napravite pire krumpir
Sastojci
- 600 g Aviko Super pire krumpira (domaći)
- 4 rajčice
- 2 češnja češnjaka
- 1 limun
- 8 zelenih šparoga
- 4 žlice maslinovog ulja
- 75 g parmezana
- 4 žumanjka
- 1 žlica svježeg hrena
- 2 žlice bosiljka
- 1 žlica vlasca s cvjetovima
Proizvodi
Način pripreme
- Rajčice narežite na kockice za umak od rajčice. Sitno nasjeckajte češnjak. Operite limun. Uklonite drvenasti kraj šparoga.
- Stavite rajčicu s polovicom češnjaka i 75 ml vode u lonac. Zagrijavajte rajčicu oko 5 minuta dok se ne stvori gusti pire. Smanjite vatru i začinite s 2 žlice maslinovog ulja, soli i paprom.
- Šparoge premažite s 2 žlice maslinovog ulja. Pecite šparoge na roštilju ili u tavi za roštilj 5 minuta dok ne postanu al dente. Pripremite pire krumpir prema uputama na pakiranju.
- Naribajte sir. Pospite hrpu od 4 žlice parmezana na roštilju ili u suhoj tavi. Pustite da se sir otopi i pecite u hrskavi kolačić. Pustite da se hrskavi sir ohladi. Sitno nasjeckajte bosiljak i vlasac.
- Umiješajte žumanjke u pire krumpir. Pire prvo začinite umakom od rajčice, a zatim ostatkom parmezana i češnjakom, hrenom, bosiljkom, soli i paprom.
- Žlicom rasporedite pire krumpir u 4 velika quenelle-a na 4 tanjura. Na vrh stavite pečene šparoge. Pospite vlascem i ubranim cvjetovima vlasca. Naribajte koricu limuna po ukusu i dodajte hrskavi parmezan. Žlicom rasporedite beurre noisette oko pire krumpira i poslužite.
Savjet: Napravite veliku količinu umaka od rajčice kako biste uvijek imali pri ruci ukusnu podlogu za brzu i jednostavnu pripremu ukusnog pirea.