cauliflower_steak_with_gratin_salsa_verde

Odrezak od cvjetače s gratinom i salsa verde umakom

Sastojci

  • 4 Aviko Gratin za sve
  • 1 cvjetača
  • 1 svežanj peršina
  • 1 žličica zelenog papra u zrnu
  • ½ crvene paprike
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 ljutika
  • ½ mali luk
  • 1 crvena paprika
  • 7 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • Svježi hren
  • 60 g panko salate
  • 40 g maslaca sobne temperature
aviko-kremasti_veganski_gratin_one-for-all

Način pripreme

Priprema: 45 minuta

  1. Očistite cvjetaču i narežite na 4 debele kriške kupusa (= odreske).
  2. Za salsa verde, sitno nasjeckajte peršin i zeleni papar u zrnu. Uklonite sjemenke iz crvene paprike i sitno nasjeckajte.
  3. Naribajte češnjak. Sitno nasjeckajte ljutiku i luk. Papriku narežite na sitne kockice.
  4. Pomiješajte peršin i papar u zrnu s češnjakom, ljutikom, lukom i polovicom paprike. Dodajte 5 žlica maslinovog ulja. Začinite salsu verde naribanim hrenom i solju po ukusu.
  5. Premažite odreske cvjetače s posljednje 2 žlice maslinovog ulja. Pecite odreske na roštilju (ili na roštilj tavi) 4 minute sa svake strane dok ne porumene i ne budu pečeni. Također, odreske povremeno kratko držite na vatri za ukusan dimljeni okus. U međuvremenu pripremite gratin prema uputama na pakiranju. Pomiješajte panko s omekšanim
  6. maslacem i pospite na lim za pečenje. Pecite mrvičasti tijesto u pećnici dok ne porumeni i ne postane hrskavo.
  7. Odreske cvjetače stavite na 4 tanjura. Podijelite salsu verde i ostatak paprike po njemu. Po ukusu naribajte još malo hrena. Dodajte gratin i pospite mrvičastim tijestom.