
Odrezak od cvjetače s gratinom i salsa verde umakom
Sastojci
- 4 Aviko Gratin za sve
- 1 cvjetača
- 1 svežanj peršina
- 1 žličica zelenog papra u zrnu
- ½ crvene paprike
- 1 češanj češnjaka
- 1 ljutika
- ½ mali luk
- 1 crvena paprika
- 7 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- Svježi hren
- 60 g panko salate
- 40 g maslaca sobne temperature
Proizvodi
Način pripreme
Priprema: 45 minuta
- Očistite cvjetaču i narežite na 4 debele kriške kupusa (= odreske).
- Za salsa verde, sitno nasjeckajte peršin i zeleni papar u zrnu. Uklonite sjemenke iz crvene paprike i sitno nasjeckajte.
- Naribajte češnjak. Sitno nasjeckajte ljutiku i luk. Papriku narežite na sitne kockice.
- Pomiješajte peršin i papar u zrnu s češnjakom, ljutikom, lukom i polovicom paprike. Dodajte 5 žlica maslinovog ulja. Začinite salsu verde naribanim hrenom i solju po ukusu.
- Premažite odreske cvjetače s posljednje 2 žlice maslinovog ulja. Pecite odreske na roštilju (ili na roštilj tavi) 4 minute sa svake strane dok ne porumene i ne budu pečeni. Također, odreske povremeno kratko držite na vatri za ukusan dimljeni okus. U međuvremenu pripremite gratin prema uputama na pakiranju. Pomiješajte panko s omekšanim
- maslacem i pospite na lim za pečenje. Pecite mrvičasti tijesto u pećnici dok ne porumeni i ne postane hrskavo.
- Odreske cvjetače stavite na 4 tanjura. Podijelite salsu verde i ostatak paprike po njemu. Po ukusu naribajte još malo hrena. Dodajte gratin i pospite mrvičastim tijestom.