
Palačinke s čokoladom i čilijem s bobičastim voćem od crème fraîchea
Sastojci
- 8 Aviko palačinki od krumpira
- 200 g crème fraîchea
- 2 žlice umaka od čilija
- Čili u prahu po ukusu
- 1 žlica šećera u prahu
- 2 grančice mente
- 3 žlice sjemenki nara
- 75 g borovnica
- 125 g malina
- 25 g tamne čokolade
Proizvodi
Način pripreme
- Pripremite palačinke prema uputama na pakiranju.
- Umiješajte crème fraîche i začinite umakom od čilija, čilijem u prahu i šećerom po ukusu. Sitno nasjeckajte 4 lista mente i žlicom prelijte vrhnje sa sjemenkama nara.
- Stavite palačinku na svaki od 4 tanjura. Žlicom prelijte polovicu vrhnja na vrh. Rasporedite borovnice preko vrhnja i prekrijte drugom palačinkom. Žlicom prelijte ostatak vrhnja na vrh.
- Maline rasporedite po drugoj palačinki. Naribajte čokoladu preko deserta i ukrasite vrhom mente.
Savjet: Je li sezona bobičastog voća gotova? Palačinke se kombiniraju s bilo kojim voćem: jagodama i rabarbarom u proljeće, trešnjama i marelicama ljeti te jabukom i kompotom od kruške u jesen. Zimi su naranča i mandarina ukusne.