
Pileći lizalica
Sastojci
- 600 g Aviko Super Mash domaćeg
- 4 pileća batka
- 1 luk
- 300 g (divljih) gljiva
- Maslinovo ulje za prženje
- 4 prepeličja jaja
- Panko
- 150 ml mlijeka
- 50 g maslaca
- 3 žličice sitno nasjeckanog vlasca
- 2 žličice sitno nasjeckanog peršina
- 1 žličica potočarke
Proizvodi
Način pripreme
- Uklonite kost i kožu s pilećih bataka. Sačuvajte kost. Pecite pileće meso na roštilju ili u tavi za roštilj 10-15 minuta dok ne porumeni i ne bude kuhano. Meso razdvojite s dvije vilice ili sameljite u blenderu. Ostavite da se ohladi.
- Nasjeckajte luk. Obrišite gljive i sitno ih nasjeckajte. U tavi zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja. Pirjajte luk 1 minutu. Dodajte gljive i pržite 2 minute dok ne omekšaju i ne budu kuhane. Stavite sa strane.
- Pomiješajte pileće meso s prepeličjim jajima i dovoljno panko umaka dok se ne formira čvrsta masa. Začinite solju i paprom. Mokrim rukama oblikujte 4 kuglice. Umetnite kost.
- Pecite pileću kožicu na roštilju ili u suhoj tavi dok ne porumeni i postane hrskava.
- Dodajte pire krumpir u smjesu s gljivama i pripremite prema uputama na pakiranju. Umiješajte mlijeko i maslac za ekstra pahuljasti pire. Začinite vlascem, solju i paprom.
- U međuvremenu, zagrijte obilan sloj maslinovog ulja u tavi. Pržite 'pileće lizalice' 3-4 minute dok ne porumene i ne postanu hrskave. Dobro ocijedite.
- Žlicom rasporedite pire na 4 tanjura. Stavite lizalice na vrh i ukrasite hrskavim pilećim kožicama, peršinom i potočarkom.
Savjet: Popržite još malo gljiva i upotrijebite kao ukras.