passion_for_plating

Pileći lizalica

Sastojci

  • 600 g Aviko Super Mash domaćeg 
  • 4 pileća batka 
  • 1 luk 
  • 300 g (divljih) gljiva 
  • Maslinovo ulje za prženje 
  • 4 prepeličja jaja 
  • Panko 
  • 150 ml mlijeka 
  • 50 g maslaca 
  • 3 žličice sitno nasjeckanog vlasca 
  • 2 žličice sitno nasjeckanog peršina 
  • 1 žličica potočarke 
aviko_domaci_pire_od_krumpira_jelo

Način pripreme

  1. Uklonite kost i kožu s pilećih bataka. Sačuvajte kost. Pecite pileće meso na roštilju ili u tavi za roštilj 10-15 minuta dok ne porumeni i ne bude kuhano. Meso razdvojite s dvije vilice ili sameljite u blenderu. Ostavite da se ohladi. 
  2. Nasjeckajte luk. Obrišite gljive i sitno ih nasjeckajte. U tavi zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja. Pirjajte luk 1 minutu. Dodajte gljive i pržite 2 minute dok ne omekšaju i ne budu kuhane. Stavite sa strane. 
  3. Pomiješajte pileće meso s prepeličjim jajima i dovoljno panko umaka dok se ne formira čvrsta masa. Začinite solju i paprom. Mokrim rukama oblikujte 4 kuglice. Umetnite kost. 
  4. Pecite pileću kožicu na roštilju ili u suhoj tavi dok ne porumeni i postane hrskava. 
  5. Dodajte pire krumpir u smjesu s gljivama i pripremite prema uputama na pakiranju. Umiješajte mlijeko i maslac za ekstra pahuljasti pire. Začinite vlascem, solju i paprom. 
  6. U međuvremenu, zagrijte obilan sloj maslinovog ulja u tavi. Pržite 'pileće lizalice' 3-4 minute dok ne porumene i ne postanu hrskave. Dobro ocijedite. 
  7. Žlicom rasporedite pire na 4 tanjura. Stavite lizalice na vrh i ukrasite hrskavim pilećim kožicama, peršinom i potočarkom. 

 

Savjet: Popržite još malo gljiva i upotrijebite kao ukras.