Očistite limun i naribajte žutu kožicu ploda. U loncu zagrijavajte ekstra djevičansko maslinovo ulje s koricom limuna i grančicama majčine dušice 5 minuta. Maknite ulje od limuna i majčine dušice s vatre.
Tikvice i papriku narežite na kockice od 2-3 mm. Nasjeckajte luk. Narežite 4 kriške rajčice i stavite ih na krumpir, ostatak mesa narežite na kockice. Čvrsti donji dio (bijeli i svijetlozeleni) mladog luka prepolovite po dužini.
Olabavite kožicu pilećih fileta bataka. Meso i kožu pokapajte uljem od limuna i timijana. Pospite solju i paprom po ukusu. Stavite filete bataka u posudu za pečenje i labavo rasporedite kožicu pored njih.
Pripremite krumpir prema uputama na pakiranju. Pecite pileće filete bataka s kožicom 20 minuta dok ne porumene. Izvadite kožicu iz pećnice ranije ako postane pretamna i već hrskava. Stavite cherry rajčice u pećnicu s piletinom posljednjih 5 minuta.
Zagrijte 2 žlice maslinovog ulja u tavi. Pirjajte luk 1 minutu. Dodajte tikvice i papriku i pržite 2 minute. Dodajte nasjeckane rajčice i pržite ratatouille još 4-5 minuta; Povrće može biti al dente. Začinite s malo ulja od timijana i limuna, soli i papra. Pržite mladi luk na roštilju ili u drugoj tavi na ostatku maslinovog ulja 3-4 minute. Stavite krumpir na 4 tanjura. Na vrh stavite krišku rajčice.
Žlicom rasporedite ratatouille na rajčicu i završite s pilećim batcima i hrskavom pilećom kožicom. Dodajte mladi luk i cherry rajčice. Ukrasite s malo dodatnog ulja od limuna i timijana te vrhovima timijana.