
Proljetni lignji na prženom krumpiru
Sastojci
- 8 Aviko prženih krumpira
- 4 lignje
- 6 žlica maslinovog ulja
- 2 žlice limunovog soka
- 1 žličica senfa
- 1 rajčica
- 1 mala ljutika
- 2 žličice sherry octa
- 1 avokado
- 1 žlica cvjetova vlasca
- (Mini) bosiljak
Proizvodi
Način pripreme
Priprema: 20 minuta
- Očistite lignje. Tijelo prepolovite po dužini i zarežite u obliku dijamanta. Premažite 1 žlicom maslinovog ulja i pospite solju i paprom.
- Umutite vinaigrette od limunovog soka, senfa i posljednjih 5 žlica maslinovog ulja. Začinite solju i paprom.
- Rajčicu narežite na sitne kockice. Sitno nasjeckajte ljutiku. Pomiješajte rajčicu i ljutiku sa sherry octom. Začinite solju i paprom. Avokado narežite na tanke kriške.
- Pripremite krumpir prema uputama na pakiranju. Pecite lignje na roštilju 6 minuta dok ne porumene i budu tek kuhane.
- Stavite krumpir na 4 tanjura. Na vrh rasporedite rajčicu, ljutiku i avokado. Stavite lignje na vrh i prelijte limunovim vinaigretom. Ukrasite cvjetovima vlasca i (mini) bosiljkom.
Savjet za varijaciju: Poslužite pečene jakobove kapice, tunu ili file lososa kao preljev na ove hrskave krumpiriće.
Savjet: Rezanjem lignje, ona se lijepo uvija tijekom pečenja. To ne samo da izgleda svečano, već jelo čini malo posebnijim na tanjuru.