spring_calamari_on_hashbrown

Proljetni lignji na prženom krumpiru

Sastojci

  • 8 Aviko prženih krumpira
  • 4 lignje
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice limunovog soka
  • 1 žličica senfa
  • 1 rajčica
  • 1 mala ljutika
  • 2 žličice sherry octa
  • 1 avokado
  • 1 žlica cvjetova vlasca
  • (Mini) bosiljak
aviko_okrugli_rosti_za_przenje_jelo

Način pripreme

Priprema: 20 minuta

  1. Očistite lignje. Tijelo prepolovite po dužini i zarežite u obliku dijamanta. Premažite 1 žlicom maslinovog ulja i pospite solju i paprom.
  2. Umutite vinaigrette od limunovog soka, senfa i posljednjih 5 žlica maslinovog ulja. Začinite solju i paprom.
  3. Rajčicu narežite na sitne kockice. Sitno nasjeckajte ljutiku. Pomiješajte rajčicu i ljutiku sa sherry octom. Začinite solju i paprom. Avokado narežite na tanke kriške.
  4. Pripremite krumpir prema uputama na pakiranju. Pecite lignje na roštilju 6 minuta dok ne porumene i budu tek kuhane.
  5. Stavite krumpir na 4 tanjura. Na vrh rasporedite rajčicu, ljutiku i avokado. Stavite lignje na vrh i prelijte limunovim vinaigretom. Ukrasite cvjetovima vlasca i (mini) bosiljkom.

Savjet za varijaciju: Poslužite pečene jakobove kapice, tunu ili file lososa kao preljev na ove hrskave krumpiriće.

Savjet: Rezanjem lignje, ona se lijepo uvija tijekom pečenja. To ne samo da izgleda svečano, već jelo čini malo posebnijim na tanjuru.