a_walk_in_the_garden

Šetnja vrtom

Sastojci

  • 400 g Aviko Super Mash domaćeg
  • 400 g kockica bundeve
  • 11 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 limun
  • 2 male (svijetlo) zelene tikvice
  • 200 g cherry rajčica
  • 1 luk
  • 75 g zelenog graha
  • 1 crvena paprika
  • 1 pak choi
  • 4 srca artičoke
  • 6 marelica
  • 1 šipak
  • 3 žličice oguljenih slanih pistacija
  • 4 žlice mladog graška (oguljenog)
  • 2 žlice maslina
  • 3-4 grančice kopra
aviko_domaci_pire_od_krumpira_jelo

Način pripreme

Priprema: 20 minuta

  1. Zagrijte pećnicu na 200 ºC. Kockice bundeve u posudi za pečenje pomiješajte s 2 žlice maslinovog ulja. Pecite ih u pećnici 20 minuta dok ne omekšaju i ne budu kuhane.
  2. Operite limun. Naribajte žutu koru ploda i iscijedite limun. Pomiješajte koricu i sok limuna sa 6 žlica maslinovog ulja, soli i paprom po ukusu.
  3. Narežite tikvicu na 5 lijepih trakica. Marinirajte trakice tikvica u polovici limunske marinade.
  4. Prepolovite rajčice i marinirajte ih u drugoj polovici limunske marinade.
  5. Narežite luk na tanke kriške. Očistite zeleni grah i narežite ga na komadiće. Uklonite sjemenke iz crvene paprike i narežite je na tanke kolutiće. Grubo nasjeckajte pak choi. Također narežite srca artičoke na tanke kriške. Marelice prepolovite. Uklonite sjemenke iz nara. U suhoj tavi tostirajte pistacije i po želji ih grubo nasjeckajte. Pripremite pire krumpir prema uputama na pakiranju. Pomiješajte luk, zeleni grah, pak choi, artičoku, polovicu rajčice i marelicu s posljednje 3 žlice maslinovog ulja. Pecite ih na roštilju ili u tavi za roštilj dok ne postanu al dente i s lijepim mrežastim prugama.
  6. U blenderu izmiksajte pečenu bundevu s pire krumpirom. Začinite solju i paprom. Žlicom rasporedite pire od bundeve na 4 tanjura.
  7. Po pireu rasporedite pečeno povrće. Zarolajte trakice tikvica i stavite ih između povrća. Tanjur završite s ostatkom rajčica, sjemenkama nara, crvenom paprikom, maslinama i pistacijama. Po želji, prelijte malo limunske marinade od tikvica ili rajčica. Ukrasite vrhovima kopra.

Savjet: Ukrasite vrt mladim hrskavim listovima salate.