
Šetnja vrtom
Sastojci
- 400 g Aviko Super Mash domaćeg
- 400 g kockica bundeve
- 11 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 limun
- 2 male (svijetlo) zelene tikvice
- 200 g cherry rajčica
- 1 luk
- 75 g zelenog graha
- 1 crvena paprika
- 1 pak choi
- 4 srca artičoke
- 6 marelica
- 1 šipak
- 3 žličice oguljenih slanih pistacija
- 4 žlice mladog graška (oguljenog)
- 2 žlice maslina
- 3-4 grančice kopra
Proizvodi
Način pripreme
Priprema: 20 minuta
- Zagrijte pećnicu na 200 ºC. Kockice bundeve u posudi za pečenje pomiješajte s 2 žlice maslinovog ulja. Pecite ih u pećnici 20 minuta dok ne omekšaju i ne budu kuhane.
- Operite limun. Naribajte žutu koru ploda i iscijedite limun. Pomiješajte koricu i sok limuna sa 6 žlica maslinovog ulja, soli i paprom po ukusu.
- Narežite tikvicu na 5 lijepih trakica. Marinirajte trakice tikvica u polovici limunske marinade.
- Prepolovite rajčice i marinirajte ih u drugoj polovici limunske marinade.
- Narežite luk na tanke kriške. Očistite zeleni grah i narežite ga na komadiće. Uklonite sjemenke iz crvene paprike i narežite je na tanke kolutiće. Grubo nasjeckajte pak choi. Također narežite srca artičoke na tanke kriške. Marelice prepolovite. Uklonite sjemenke iz nara. U suhoj tavi tostirajte pistacije i po želji ih grubo nasjeckajte. Pripremite pire krumpir prema uputama na pakiranju. Pomiješajte luk, zeleni grah, pak choi, artičoku, polovicu rajčice i marelicu s posljednje 3 žlice maslinovog ulja. Pecite ih na roštilju ili u tavi za roštilj dok ne postanu al dente i s lijepim mrežastim prugama.
- U blenderu izmiksajte pečenu bundevu s pire krumpirom. Začinite solju i paprom. Žlicom rasporedite pire od bundeve na 4 tanjura.
- Po pireu rasporedite pečeno povrće. Zarolajte trakice tikvica i stavite ih između povrća. Tanjur završite s ostatkom rajčica, sjemenkama nara, crvenom paprikom, maslinama i pistacijama. Po želji, prelijte malo limunske marinade od tikvica ili rajčica. Ukrasite vrhovima kopra.
Savjet: Ukrasite vrt mladim hrskavim listovima salate.