jeff_on_the_seaside

Slatko-kisela veganska tostada

Sastojci

  • 4 Aviko pržena krompira
  • 3 limete
  • ½ crvene paprike
  • 200 g malina
  • 2 žlice šećera
  • 1 avokado
  • ¼ žličice mljevenog kima
  • 1 rajčica
  • 5 cm krastavca
  • 2 jagode
  • 2 marelice
  • 3 lista mente
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
aviko_okrugli_rosti_za_pripremu_u_pecnici_jelo

Način pripreme

Priprema: 20 minuta

  1. Očistite 1 limetu i naribajte zelenu koricu. Sačuvajte koricu limete. Uklonite sjemenke iz crvene paprike i sitno je nasjeckajte.
  2. Zagrijte maline sa sokom 1 limete, 100 ml vode, šećerom i sitno nasjeckanom crvenom paprikom 10 minuta u loncu. Procijedite coulis kroz sito i ostavite da se ohladi.
  3. Pripremite krumpiriće na roštilju ili u pećnici prema uputama na pakiranju. Zgnječite meso avokada. Začinite sokom 1 limete, kuminom, soli i paprom.
  4. Rajčicu narežite na četvrtine, uklonite sjemenke i meso narežite na sitne kockice. Također narežite krastavac, jagode i marelice na sitne kockice. Sitno nasjeckajte listove mente. Za pico de gallo pomiješajte rajčicu s krastavcem, jagodom, marelicom i maslinovim uljem. Začinite sokom od limete, 1 žlicom sitno nasjeckane mente, solju i paprom.
  5. Lagano spljoštite krumpiriće u tavi i stavite na 4 tanjura. Na svaku tostadu rasporedite 1 žlicu guacamolea i pico de gallo. Pospite s malo korice limete i sitno nasjeckanom mentom. Žlicom stavite malo čili umaka od malina i čilija oko tostade.

Savjet: Iznenadite svoje goste čili umakom od malina i čilija kao umakom za desert. Ukusno uz cheesecake i brownie ili na sladoledu od vanilije.