
Slatko-kisela veganska tostada
Sastojci
- 4 Aviko pržena krompira
- 3 limete
- ½ crvene paprike
- 200 g malina
- 2 žlice šećera
- 1 avokado
- ¼ žličice mljevenog kima
- 1 rajčica
- 5 cm krastavca
- 2 jagode
- 2 marelice
- 3 lista mente
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Proizvodi
Način pripreme
Priprema: 20 minuta
- Očistite 1 limetu i naribajte zelenu koricu. Sačuvajte koricu limete. Uklonite sjemenke iz crvene paprike i sitno je nasjeckajte.
- Zagrijte maline sa sokom 1 limete, 100 ml vode, šećerom i sitno nasjeckanom crvenom paprikom 10 minuta u loncu. Procijedite coulis kroz sito i ostavite da se ohladi.
- Pripremite krumpiriće na roštilju ili u pećnici prema uputama na pakiranju. Zgnječite meso avokada. Začinite sokom 1 limete, kuminom, soli i paprom.
- Rajčicu narežite na četvrtine, uklonite sjemenke i meso narežite na sitne kockice. Također narežite krastavac, jagode i marelice na sitne kockice. Sitno nasjeckajte listove mente. Za pico de gallo pomiješajte rajčicu s krastavcem, jagodom, marelicom i maslinovim uljem. Začinite sokom od limete, 1 žlicom sitno nasjeckane mente, solju i paprom.
- Lagano spljoštite krumpiriće u tavi i stavite na 4 tanjura. Na svaku tostadu rasporedite 1 žlicu guacamolea i pico de gallo. Pospite s malo korice limete i sitno nasjeckanom mentom. Žlicom stavite malo čili umaka od malina i čilija oko tostade.
Savjet: Iznenadite svoje goste čili umakom od malina i čilija kao umakom za desert. Ukusno uz cheesecake i brownie ili na sladoledu od vanilije.