
Tartare de la Tierra
Sastojci
- 2 Aviko gratinirana jela za sve
- 1 zelena paprika
- 1 mala tikvica
- 1 mladi luk
- 2 češnja češnjaka
- 25 g maslaca sobne temperature
- 2 patlidžana
- 6 žlica maslinovog ulja
- 6 bimi rajčica
- 1 pak choi rajčica
- 2 Ramallet rajčice
- 1 crvena paprika
- 3 žlice grčkog jogurta
- 2 žlice nasjeckanog začinskog bilja (menta, bosiljak i/ili vlasac)
- 1 limun
- Potočarka
Proizvodi
Način pripreme
- Zagrijte pećnicu na 200 ºC. Narežite papriku i tikvice na male kockice. Napravite kremu tako da gratin izmiksate u blenderu s polovicom nasjeckane paprike i tikvica, mladim lukom i 1 češnjem češnjaka. Dodajte omekšali maslac i zagrijavajte u tavi na laganoj vatri 8-10 minuta. Začinite solju i paprom.
- Patlidžane narežite po dužini na 6 kriški od korijena stabljike prema dolje, ali ih ostavite zajedno na vrhu.
- Stavite patlidžane na lim za pečenje i pokapajte s 2 žlice maslinovog ulja. Pecite patlidžan u pećnici oko 20 minuta.
- Stabljike bimija narežite na male kockice; glavice ostavite cijele. Također sitno nasjeckajte pak choi, rajčice i crvenu papriku.
- Kockice bimija pomiješajte s jogurtom, 2 žlice maslinovog ulja, nasjeckanim začinskim biljem i 1 češnjem češnjaka. Začinite bimi umak sokom od limuna, solju i paprom po ukusu.
- Za tartar zagrijte 2 žlice maslinovog ulja na roštilju ili u tavi. Ostatak paprike i tikvica pržite s pak choijem, crvenom paprikom i bimi umakom 4 minute dok ne budu al dente. Također pržite cvjetiće bimija odvojeno dok ne budu al dente.
- Dodajte nasjeckane rajčice u tartar i maknite tartar s vatre kako bi rajčica dala svježinu. Začinite solju i paprom.
- Patlidžane složite lepezasto na 2 ili 4 daske za posluživanje. Po vrhu rasporedite vrhnje i tartar. Ukrasite cvjetićima bimija i potočarkom.
Savjet: Povrće za tartar nemojte prekuhati kako bi ostalo hrskavo.