passion_for_plating

Tartare de la Tierra

Sastojci

  • 2 Aviko gratinirana jela za sve 
  • 1 zelena paprika 
  • 1 mala tikvica 
  • 1 mladi luk 
  • 2 češnja češnjaka 
  • 25 g maslaca sobne temperature 
  • 2 patlidžana 
  • 6 žlica maslinovog ulja 
  • 6 bimi rajčica 
  • 1 pak choi rajčica 
  • 2 Ramallet rajčice 
  • 1 crvena paprika 
  • 3 žlice grčkog jogurta 
  • 2 žlice nasjeckanog začinskog bilja (menta, bosiljak i/ili vlasac) 
  • 1 limun 
  • Potočarka 
aviko-kremasti_veganski_gratin_one-for-all

Način pripreme

  1. Zagrijte pećnicu na 200 ºC. Narežite papriku i tikvice na male kockice. Napravite kremu tako da gratin izmiksate u blenderu s polovicom nasjeckane paprike i tikvica, mladim lukom i 1 češnjem češnjaka. Dodajte omekšali maslac i zagrijavajte u tavi na laganoj vatri 8-10 minuta. Začinite solju i paprom. 
  2. Patlidžane narežite po dužini na 6 kriški od korijena stabljike prema dolje, ali ih ostavite zajedno na vrhu. 
  3. Stavite patlidžane na lim za pečenje i pokapajte s 2 žlice maslinovog ulja. Pecite patlidžan u pećnici oko 20 minuta. 
  4. Stabljike bimija narežite na male kockice; glavice ostavite cijele. Također sitno nasjeckajte pak choi, rajčice i crvenu papriku. 
  5. Kockice bimija pomiješajte s jogurtom, 2 žlice maslinovog ulja, nasjeckanim začinskim biljem i 1 češnjem češnjaka. Začinite bimi umak sokom od limuna, solju i paprom po ukusu. 
  6. Za tartar zagrijte 2 žlice maslinovog ulja na roštilju ili u tavi. Ostatak paprike i tikvica pržite s pak choijem, crvenom paprikom i bimi umakom 4 minute dok ne budu al dente. Također pržite cvjetiće bimija odvojeno dok ne budu al dente. 
  7. Dodajte nasjeckane rajčice u tartar i maknite tartar s vatre kako bi rajčica dala svježinu. Začinite solju i paprom. 
  8. Patlidžane složite lepezasto na 2 ili 4 daske za posluživanje. Po vrhu rasporedite vrhnje i tartar. Ukrasite cvjetićima bimija i potočarkom. 

Savjet: Povrće za tartar nemojte prekuhati kako bi ostalo hrskavo.