passion_for_plating

Trostruki tartar na hrskavom kruhu

Sastojci

  • 12 Aviko prženih krumpira 
  • 200 g odreska od ramsteka 
  • 200 g odreska od svježe tune 
  • 200 g rajčice, po mogućnosti različitih sorti poput coeur du boeuf i Mar Azul 
  • 1 ljutika 
  • 1 češanj češnjaka 
  • 1 žlica (mini) bosiljka 
  • 1 žlica vlasca 
  • 1 žlica kapara 
  • 1 limeta 
  • 2-3 žličice svježeg hrena 
  • 2 žličice senfa 
  • 4 žumanjka 
  • 1 žlica koncentrata rajčice (vidi savjet) 
  • 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja 
  • 2 žličice limunove korice 
  • 4 kriške (bivolje) mozzarelle 
aviko_okrugli_rosti_za_pripremu_u_pecnici_jelo

Način pripreme

  1. Odrezak od ramsteka i odrezak od tune narežite na sitne kockice. Po želji, uklonite sjemenke iz rajčica i narežite ih na sitne kockice. 
  2. Nasjeckajte ljutiku, češnjak, bosiljak, vlasac i kapare. Očistite limetu. 
  3. Za tartar odrezak, začinite ramstek hrenom, senfom, žumanjcima, koncentratom rajčice, ljutikom, soli i paprom. 
  4. Za tartar od tune, začinite file tune s polovicom vlasca i kapara, 2 žlice maslinovog ulja, sokom i koricom limete, soli i paprom po ukusu. 
  5. Za tartar od rajčice, začinite rajčice češnjakom, bosiljkom, ostatkom vlasca i kapara, koricom limuna, 2 žlice maslinovog ulja, soli i paprom. 
  6. Pripremite krumpir na roštilju ili u pećnici prema uputama na pakiranju. 
  7. Stavite krumpir na dasku. Žlicom stavite tartar od odreska quenelle na 4 krumpira, a tartar od tune quenelle na sljedeća 4 krumpira. Na posljednja 4 pržena krumpira stavite krišku mozzarelle i na vrh žlicom prelijte tartar od rajčice. 
  8. Ukrasite tartar od odreska (mini) bosiljkom, a tartar od tune vlascem. 

 

Savjet: Sami napravite koncentrat rajčice od pasiranih svježih rajčica narezanih na kockice i začinite češnjakom, maslinovim uljem i solju.