
Trostruki tartar na hrskavom kruhu
Sastojci
- 12 Aviko prženih krumpira
- 200 g odreska od ramsteka
- 200 g odreska od svježe tune
- 200 g rajčice, po mogućnosti različitih sorti poput coeur du boeuf i Mar Azul
- 1 ljutika
- 1 češanj češnjaka
- 1 žlica (mini) bosiljka
- 1 žlica vlasca
- 1 žlica kapara
- 1 limeta
- 2-3 žličice svježeg hrena
- 2 žličice senfa
- 4 žumanjka
- 1 žlica koncentrata rajčice (vidi savjet)
- 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 žličice limunove korice
- 4 kriške (bivolje) mozzarelle
Proizvodi
Način pripreme
- Odrezak od ramsteka i odrezak od tune narežite na sitne kockice. Po želji, uklonite sjemenke iz rajčica i narežite ih na sitne kockice.
- Nasjeckajte ljutiku, češnjak, bosiljak, vlasac i kapare. Očistite limetu.
- Za tartar odrezak, začinite ramstek hrenom, senfom, žumanjcima, koncentratom rajčice, ljutikom, soli i paprom.
- Za tartar od tune, začinite file tune s polovicom vlasca i kapara, 2 žlice maslinovog ulja, sokom i koricom limete, soli i paprom po ukusu.
- Za tartar od rajčice, začinite rajčice češnjakom, bosiljkom, ostatkom vlasca i kapara, koricom limuna, 2 žlice maslinovog ulja, soli i paprom.
- Pripremite krumpir na roštilju ili u pećnici prema uputama na pakiranju.
- Stavite krumpir na dasku. Žlicom stavite tartar od odreska quenelle na 4 krumpira, a tartar od tune quenelle na sljedeća 4 krumpira. Na posljednja 4 pržena krumpira stavite krišku mozzarelle i na vrh žlicom prelijte tartar od rajčice.
- Ukrasite tartar od odreska (mini) bosiljkom, a tartar od tune vlascem.
Savjet: Sami napravite koncentrat rajčice od pasiranih svježih rajčica narezanih na kockice i začinite češnjakom, maslinovim uljem i solju.