
Varivo od grdobine s gratiniranim jelom
Sastojci
- 4 Aviko gratinirana jela za sve
- 2 bijela i/ili crvena luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 crvena i 1 žuta paprika
- 3 rajčice
- 2 žlice maslinovog ulja
- 125 ml suhog bijelog vina
- ½ crvene paprike
- 1 lovorov list
- 300 g fileta grdobine
- 3-4 grančice korijandera
- 2 grančice kopra
Proizvodi
Način pripreme
- Nasjeckajte luk. Češnjak narežite na tanke ploške, a paprike na komade od 2 cm. Rajčice narežite na kockice.
- Zagrijte maslinovo ulje u tavi. Pirjajte luk i češnjak 1 minutu. Dodajte paprike i pržite 2 minute. Umiješajte rajčice i pržite još jednu minutu.
- Prelijte povrće vinom. Dodajte komadić crvene paprike i lovorov list. Zakuhajte.
- Smanjite vatru na najniže i pirjajte povrće 15 minuta. U međuvremenu pripremite gratinirane zalogaje prema uputama na pakiranju.
- Stavite riblje filete između povrća i pirjajte 8-10 minuta. Začinite solju i paprom.
- Gratinirane zalogaje stavite na 4 tanjura. Dodajte povrće s ribom i umakom. Ukrasite listovima korijandera i vrhom kopra.
Savjet: Zamijenite ribu pilećim prsima. Ili poslužite s meko kuhanim ili poširanim jajetom za vegetarijansko jelo.