passion_for_plating

Varivo od grdobine s gratiniranim jelom

Sastojci

  • 4 Aviko gratinirana jela za sve 
  • 2 bijela i/ili crvena luka 
  • 2 češnja češnjaka 
  • 1 crvena i 1 žuta paprika 
  • 3 rajčice 
  • 2 žlice maslinovog ulja 
  • 125 ml suhog bijelog vina 
  • ½ crvene paprike 
  • 1 lovorov list 
  • 300 g fileta grdobine 
  • 3-4 grančice korijandera 
  • 2 grančice kopra 
aviko-kremasti_veganski_gratin_one-for-all

Način pripreme

  1. Nasjeckajte luk. Češnjak narežite na tanke ploške, a paprike na komade od 2 cm. Rajčice narežite na kockice. 
  2. Zagrijte maslinovo ulje u tavi. Pirjajte luk i češnjak 1 minutu. Dodajte paprike i pržite 2 minute. Umiješajte rajčice i pržite još jednu minutu. 
  3. Prelijte povrće vinom. Dodajte komadić crvene paprike i lovorov list. Zakuhajte. 
  4. Smanjite vatru na najniže i pirjajte povrće 15 minuta. U međuvremenu pripremite gratinirane zalogaje prema uputama na pakiranju. 
  5. Stavite riblje filete između povrća i pirjajte 8-10 minuta. Začinite solju i paprom. 
  6. Gratinirane zalogaje stavite na 4 tanjura. Dodajte povrće s ribom i umakom. Ukrasite listovima korijandera i vrhom kopra. 

 

Savjet: Zamijenite ribu pilećim prsima. Ili poslužite s meko kuhanim ili poširanim jajetom za vegetarijansko jelo.