fruity_pancakes_with_a_little_kick_inside

Voćne palačinke s malo pikantnosti

Sastojci

  • 4 Aviko krumpirove palačinke
  • 150 ml šlaga
  • 5 žlica šećera + dodatno po ukusu
  • 4 smokve
  • 2 cm zelene čili papričice
  • 1 limun
  • 150 g malina
  • 4 vrhnja (mini) bosiljka
palacinke-od-krumpira-aviko-potato-pancakes-reibekuchen-808757.jpg

Način pripreme

Priprema: 20 minuta

  1. Umutite šlag sa šećerom po ukusu. Prepolovite smokvu i uvaljajte polovice u 2 žlice šećera. Čili papričicu narežite na trakice.
  2. Zagrijte sok od limuna s ostatkom šećera. Dodajte maline i čili papričicu i zagrijavajte dok maline ne omekšaju. Procijedite i skupite sirup. Maline ostavite sa strane.
  3. Pripremite palačinke prema uputama na pakiranju. Pecite smokve s prerezane strane na roštilju ili u tavi za roštilj 1-2 minute, dok se šećer ne karamelizira. Okrenite i pecite još 1 minutu s druge strane.
  4. Palačinke stavite na 4 tanjura. Premažite šlag i smokve preko palačinke. Dodajte maline. Prelijte sirup od malina oko palačinki i ukrasite bosiljkom.

Savjet: Ova palačinka je također ukusno jelo za doručak. Zamijenite šlag s 300 grama grčkog jogurta za lakše i svježije jelo.