
Voćne palačinke s malo pikantnosti
Sastojci
- 4 Aviko krumpirove palačinke
- 150 ml šlaga
- 5 žlica šećera + dodatno po ukusu
- 4 smokve
- 2 cm zelene čili papričice
- 1 limun
- 150 g malina
- 4 vrhnja (mini) bosiljka
Proizvodi
Način pripreme
Priprema: 20 minuta
- Umutite šlag sa šećerom po ukusu. Prepolovite smokvu i uvaljajte polovice u 2 žlice šećera. Čili papričicu narežite na trakice.
- Zagrijte sok od limuna s ostatkom šećera. Dodajte maline i čili papričicu i zagrijavajte dok maline ne omekšaju. Procijedite i skupite sirup. Maline ostavite sa strane.
- Pripremite palačinke prema uputama na pakiranju. Pecite smokve s prerezane strane na roštilju ili u tavi za roštilj 1-2 minute, dok se šećer ne karamelizira. Okrenite i pecite još 1 minutu s druge strane.
- Palačinke stavite na 4 tanjura. Premažite šlag i smokve preko palačinke. Dodajte maline. Prelijte sirup od malina oko palačinki i ukrasite bosiljkom.
Savjet: Ova palačinka je također ukusno jelo za doručak. Zamijenite šlag s 300 grama grčkog jogurta za lakše i svježije jelo.