
Zeleni Ocean Hash Brown burger
Sastojci
- 200 g Aviko Super Mash domaćeg
- 12 Aviko Okrugli Rösti
- 2 jaja
- 6 žlica krušnih mrvica
- 12 kozica
- 250 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 crvena paprika
- 2 rajčice
- 1 crvena paprika
- 8 brokula
- 2 zelene šparoge
- 1 avokado
- Sok od 2 limete
- Jestivo cvijeće za ukras
Proizvodi
Način pripreme
Priprema: 30 minuta
- Oblikujte pire u 8 kuglica. Umutite jaja. Pospite krušne mrvice na tanjur. Uvaljajte kuglice u jaja, a zatim ih uvaljajte u krušne mrvice. Očistite kozice. Ogulite ih i odrežite glave od repova. Kožu i glave držite odvojeno od repova. Za ulje od kozica, pecite kore i glave na suhoj tavi 5 minuta. Dodajte maslinovo ulje i ostavite da odstoji 10 minuta na vrlo laganoj vatri. Papriku i rajčice narežite na kockice. Uklonite sjemenke iz crvene paprike i sitno nasjeckajte. U blenderu fino izmiksajte papriku s rajčicama i polovicom crvene paprike. Začinite umak solju i paprom po ukusu.
- U blenderu izmiksajte ulje s kožicom i glavama kozica. Procijedite i ostavite da se ulje od kozica ohladi. Zagrijte pećnicu na 220 ºC. Pripremite krumpir prema uputama na pakiranju. U međuvremenu očistite brokulu i šparoge. Pecite ih na roštilju ili u tavi za roštilj 5 minuta dok ne postanu al dente. Narežite ih na komade od 4 cm.
- Zgnječite meso avokada vilicom. Začinite guacamole sokom od limete, crvenom paprikom i solju. Pržite kuglice pire krumpira 3-4 minute dok ne postanu zlatnosmeđe i hrskave. Ocijedite ih na papiru za pečenje. Žlicom rasporedite ljuti umak u 4 duboka tanjura. Na svaki tanjur rasporedite burger od prženog krumpira: žlicom stavite 1/8 guacamolea na 1 prženi krumpir i na vrh stavite brokulu. Na vrh stavite još jedan prženi krumpir prekriven s 1/8 guacamolea i šparoga. Prekrijte posljednjim prženim krumpirom.
- Po burgerima rasporedite kozice. Stavite burgere u pećnicu još 3-4 minute, dok kozice ne budu pečene i sočne.
- Stavite burgere na umak. Prelijte uljem od kozica oko burgera i ukrasite jestivim cvijećem. Kuglice pire krumpira stavite pored burgera.
Savjet: Za dodatnu boju ulja od kozica, u zadnji čas popecite 1 žličicu koncentrata rajčice s korom i sjemenkama.