
Loaded fries a la tagliata
Sastojci
4 porcije
- 600 g Aviko Wavy Blends pomfrit s okusom češnjaka i začinskog bilja
- 250 g zelenih mahuna
- 25 g rukole
- 1 režanj češnjaka
- 2 žličica kapara
- 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žličica balzamičnog octa
- 4 odreska (ramsteka) na sobnoj temperaturi
- 2 žlice maslinovog ulja
- 100 g polusušenih rajčica
- 50 g parmezana u listićima

Recept
Vrijeme pripreme: 25 minuta
- Pripremite Wavy Blends krumpiriće prema uputama na pakiranju.
- Očistite zelene mahune te ih kuhajte u kipućoj slanoj vodi oko 4 minute dok blago ne omekšaju.
- Grubo nasjeckajte rukolu, češnjak naribajte, a kapare sitno nasjeckajte. Pomiješajte češnjak i kapare s ekstra djevičanskim maslinovim uljem, dodajte balzamični ocat pa dobivenom mješavinom, solju i paprom začinite rukolu.
- Zagrijte grill tavu. Odreske osušite papirnatim ručnikom, a zatim s obje strane premažite maslinovim uljem i začinite solju i paprom.
- Odreske pecite na jakoj vatri 1 minutu sa svake strane dok izvana ne porumene, a iznutra ostanu ružičasti. Pustite meso da se 5 minuta odmori u aluminijskoj foliji.
- Servirajte Wavy Blends krumpiriće na pladanj ili na 4 tanjura. Narežite odreske na tanke šnite koje rasporedite po krumpirićima. Sve posipajte salatom od rukole, rajčicama i listićima parmezana.