
Okusi Mediterana
Sastojci
Broj porcija: 4
- 8 šnita pršuta
- 16 kom Aviko Mozzarella Bites
- 1 manja dinja (cantaloupe ili zimska dinja), izdubljene u kuglice
- 16 kom pepper drops papričica (blagih ili ljutih, po ukusu)
- 1 šaka listića svježeg bosiljka
- 50 g rukole
- 2 žlice aceto balsamico kreme
- 2 žlice maslinovog ulja

Način pripreme
1. Napravite košarice od pršuta:
- Zagrijte pećnicu na 100°C.
- U kalup za muffine lagano utisnite po šnitu pršuta u svaku šupljinu kako biste oblikovali košarice.
- Pecite 1 sat dok pršut ne postane hrskav te zadrži željeni oblik.
- Izvadite iz pećnice i pustite da se košarice potpuno ohlade prije nego ih izvadite iz kalupa.
2. Pripremite Mozzarella Bites:
- Aviko Mozzarella Bites pripremite prema uputama na pakiranju (preporučujemo u pećnici ili fritezi na vrući zrak) dok ne porumene i postanu hrskave.
- Ostavite sa strane da se lagano ohlade.
3. Pripremite dinju:
- Žlicom za dubljenje voća napravite kuglice od dinje.
4. Sastavite košarice od pršuta:
- Na dno svake košarice stavite nekoliko listića rukole i bosiljka.
- Dodajte po 2 kuglice dinje, 2 pepper drops papričice i 2 Aviko Mozzarella Bites loptice u svaku košaricu.
- Za još bolji okus, sve poškropite s malo aceto balsamico kreme i maslinovog ulja.
5. Poslužite:
Košarice od pršuta složite na pladanj za posluživanje pa po želji ukrasite dodatnim listićima bosiljka ili posipajte solju i svježe mljevenim paprom.
Prijedlog za serviranje:
Poslužite ove elegantne i ukusne zalogaje kao sofisticirano predjelo na okupljanjima, zabavama ili posebnim večerama. Izvrsno se slažu s osvježavajućim bijelim vinom ili pjenušavim proseccom.
Uživajte u ovoj kombinaciji hrskavih i kremastih tekstura te slatkih i slanih okusa!