okusi_mediterana Aviko Mozzarella Bites

Okusi Mediterana

Sastojci

Broj porcija: 4

  • 8 šnita pršuta
  • 16 kom Aviko Mozzarella Bites
  • 1 manja dinja (cantaloupe  ili zimska dinja), izdubljene u kuglice
  • 16 kom pepper drops papričica (blagih ili ljutih, po ukusu)
  • 1 šaka listića svježeg bosiljka
  • 50 g rukole
  • 2 žlice aceto balsamico kreme
  • 2 žlice maslinovog ulja
okusi_mediterana Aviko Mozzarella Bites

Način pripreme

1. Napravite košarice od pršuta:

  1. Zagrijte pećnicu na 100°C.
  2. U kalup za muffine lagano utisnite po šnitu pršuta u svaku šupljinu kako biste oblikovali košarice.
  3. Pecite 1 sat dok pršut ne postane hrskav te zadrži željeni oblik.
  4. Izvadite iz pećnice i pustite da se košarice potpuno ohlade prije nego ih izvadite iz kalupa.

 

2. Pripremite Mozzarella Bites:

  1. Aviko Mozzarella Bites pripremite prema uputama na pakiranju (preporučujemo u pećnici ili fritezi na vrući zrak) dok ne porumene i postanu hrskave.
  2. Ostavite sa strane da se lagano ohlade.

 

3. Pripremite dinju:

  1. Žlicom za dubljenje voća napravite kuglice od dinje.

 

4. Sastavite košarice od pršuta:

  1. Na dno svake košarice stavite nekoliko listića rukole i bosiljka.
  2. Dodajte po 2 kuglice dinje, 2 pepper drops papričice i 2 Aviko Mozzarella Bites loptice u svaku košaricu.
  3. Za još bolji okus, sve poškropite s malo aceto balsamico kreme i maslinovog ulja.

 

5. Poslužite:

Košarice od pršuta složite na pladanj za posluživanje pa po želji ukrasite dodatnim listićima bosiljka ili posipajte solju i svježe mljevenim paprom.

 

Prijedlog za serviranje:

Poslužite ove elegantne i ukusne zalogaje kao sofisticirano predjelo na okupljanjima, zabavama ili posebnim večerama. Izvrsno se slažu s osvježavajućim bijelim vinom ili pjenušavim proseccom.

Uživajte u ovoj kombinaciji hrskavih i kremastih tekstura te slatkih i slanih okusa!

mozzarella_loptice_aviko gastro