
Poke Bowl s Aviko Cream Cheese Bites okruglicama
Sastojci
Broj porcija: 1
- 5 kom Aviko Cream Cheese Bites
- 100 g svježi losos, narezan na kockice
- 2 žlice unagi (eel) umaka
- ¼ šalice wakame salate
- ¼ šalice edamame mahuna, kuhanih i oljuštenih
- ukiseljeni đumbir, po ukusu
- ¼ šalice kukuruza šećerca, kuhanog
- 1 list nori alge, narezan na tanke trake
- 1 žlica srirache
- 2 žlice majoneze
- poke umak (gotov poke umak po vašem izboru)
Sushi riža
- 1 šalica sushi riže
- 1 ¼ šalice vode
- 2 žlice rižinog octa
- 1 žlica šećera
- ½ žličice soli

Način pripreme
Pripremite sushi rižu
Ispirite sushi rižu u hladnoj vodi dok voda ne postane bistra. Rižu skuhajte prema uputama na pakiranju ili upotrijebite kuhalo za rižu. Nakon što je riža kuhana i dok je još topla, lagano umiješajte rižin ocat, šećer i sol pa ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.
Napravite sriracha majonezu
U maloj posudi miješajte srirachu i majonezu dok smjesa ne postane glatka. Ostavite sa strane.
Pripremite Aviko Cream Cheese Bites prema uputama na pakiranju.
Nakon prženja ocijedite ih na papirnatom ručniku.
Servirajte poke bowl
Ohlađenu sushi rižu stavite na dno zdjele, kockice lososa rasporedite po riži pa ih prelijte unagi umakom. Dodajte wakame salatu, edamame grah, kukuruz šećerac i ukiseljeni đumbir na rižu oko lososa. U zdjelu dodajte Aviko Cream Cheese Bites zalogajčiće pa po svemu posipajte trake nori alge.
Ukrasite i poslužite
Sve prelijte sriracha majonezom i, po želji, obilnom količinom gotovog poke umaka. Poslužite odmah i dopustite svojim gostima da uživaju u ukusnoj mješavini okusa i tekstura!
Savjet kuhara
Poke bowl kombinira kremoznost i hrskavost Cream Cheese Bites zalogajčića sa svježim i odvažnim okusima klasičnih sastojaka za poke, nadopunjenim slanim unagi umakom i pikantnom sriracha majonezom. Savršen je obrok za bilo koje doba dana i zasigurno će zadovoljiti sve one koji uživaju u fuziji japanskih i zapadnjačkih okusa.