
Pomfrit nadjeven prženom cvjetačom na korejski
Sastojci
Broj porcija: 2
- 300 g Aviko Super Crunch 9,5 mm skin on
- 1 cvjetača
Panada
- 100 g samodizajućeg brašna (brašna s praškom za pecivo)
- 75 ml biljnog napitka (od riže ili zobi)
- 1/2 žličice soli
- 1 žličica timijana
- 1 žličica mljevene paprike
Glazura
- 50 g Gochujang paste
- 50 ml soja sosa
- 1 žlica javorovog sirupa
- 2 žličice sezamovog ulja
- 2 žličice rižinog octa
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica đumbira u prahu
Za posluživanje
- 15 ml Sriracha majoneze
- mladi luk
- 1 žlica sjemenki sezama

Način pripreme
- Cvjetaču podijelite na cvjetove, a lišće ostavite sa strane.
- Pomiješajte sve sastojke za panadu. Cvjetove panirajte pa pržite u dubokom ulju oko 5-10 minuta dok ne porumene.
- Pripremite Aviko Super Crunch 9,5 mm skin on krumpiriće prema uputama na pakiranju.
- Pomiješajte sve sastojke za glazuru pa istom premažite pržene cvjetove cvjetače.
- Ispržite i listove cvjetače.
- Za posluživanje rasporedite krumpiriće na veliki tanjur, zatim na njih posložite lišće i cvjetove cvjetače pa sve posipajte sjemenkama sezama, prelijte sriracha majonezom i dodajte mladi luk.