pomfrit_nadjeven_przenom_cvjetacom_na_korejski loaded fries Aviko ugostiteljstvo recepti

Pomfrit nadjeven prženom cvjetačom na korejski

Sastojci

Broj porcija: 2

Panada

  • 100 g samodizajućeg brašna (brašna s praškom za pecivo)
  • 75 ml biljnog napitka (od riže ili zobi)
  • 1/2 žličice soli
  • 1 žličica timijana
  • 1 žličica mljevene paprike

Glazura

  • 50 g Gochujang paste
  • 50 ml soja sosa
  • 1 žlica javorovog sirupa 
  • 2 žličice sezamovog ulja
  • 2 žličice rižinog octa
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica đumbira u prahu

Za posluživanje

  • 15 ml Sriracha majoneze
  • mladi luk
  • 1 žlica sjemenki sezama
pomfrit_nadjeven_przenom_cvjetacom_na_korejski loaded fries Aviko ugostiteljstvo recepti

Način pripreme

  1. Cvjetaču podijelite na cvjetove, a lišće ostavite sa strane.
  2. Pomiješajte sve sastojke za panadu. Cvjetove panirajte pa pržite u dubokom ulju oko 5-10 minuta dok ne porumene.
  3. Pripremite Aviko Super Crunch 9,5 mm skin on krumpiriće prema uputama na pakiranju.
  4. Pomiješajte sve sastojke za glazuru pa istom premažite pržene cvjetove cvjetače.
  5. Ispržite i listove cvjetače.
  6. Za posluživanje rasporedite krumpiriće na veliki tanjur, zatim na njih posložite lišće i cvjetove cvjetače pa sve posipajte sjemenkama sezama, prelijte sriracha majonezom i dodajte mladi luk.
aviko_super_hrskavi_pomfrit_s_korom_debljine_9,5_mm_jelo