
BBQ pulled chicken loaded fries
Sastojci
4 porcije
- 600 g Aviko Wavy Blends pomfrit s okusom paprike
- 2 naranče
- 1 žličica curryja
- 2 žličice sušenog origana
- 3 žlice maslinovog ulja
- 4 pileća batka
- 1 manja glavica luka
- 1/2 žlice bijelog vinskog octa
- 2 žlice tamnog šećera u prahu
- 1 žličica mljevene dimljene paprika
- 200 ml ketchupa
- 250 g cherry rajčica
- 1 crveni luk
- 2 žlice vlasca
- 100 ml tučenog slatkog vrhnja
- 75 g ribanog cheddara
- 3 žlice majoneze

Recept
Vrijeme pripreme: 50 minuta
Vrijeme pečenja: 3 sata
- Zagrijte pećnicu na 120 ºC. Operite naranče, naribajte koricu i zatim ih iscijedite. Pomiješajte sok i koricu naranče s curryjem i origanom pa začinite solju i paprom.
- U posudu za pečenje usko rasporedite pileće batke i prelijte ih mješavinom od naranče. Posudu čvrsto prekrijte aluminijskom folijom u dva sloja kako tekućina ne bi mogla ispariti.
- Pileće batke prekrivene aluminijskom folijom pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 3 sata.
- U međuvremenu pripremite BBQ umak. Grubo naribajte luk pa ga pomiješajte s vinskim octom, šećerom u prahu, paprikom (ili malo više, po ukusu) i ketchupom.
- Neka se piletina ohladi, uklonite kožicu i pomoću dvije vilice razdvojite meso od kostiju (pulled chicken). Vratite meso u posudu i pomiješajte ga sa sokovima od pečenja.
- Pripremite Wavy Blends krumpiriće prema uputama na pakiranju. U tavi zagrijte piletinu s pola količine BBQ umaka. Izrežite rajčice na četvrtine, luk na polukrugove, a vlasac sitno nasjeckajte.
- U loncu zagrijte vrhnje. Dodajte sir i pustite da se rastapa u toplom vrhnju do glatke smjese.
- Servirajte Wavy Blends krumpiriće na pladanj ili 4 tanjura pa preko njih rasporedite pulled chicken, rajčice i crveni luk te preostali BBQ umak. Sve prelijte umakom od sira i vrhnja pa posipajte vlascem i poslužite s majonezom.