bbq_pulled_chicken_loaded_fries

BBQ pulled chicken loaded fries

Sastojci 

4 porcije

  • 600 g Aviko Wavy Blends pomfrit s okusom paprike 
  • 2 naranče 
  • 1 žličica curryja 
  • 2 žličice sušenog origana 
  • 3 žlice maslinovog ulja 
  • 4 pileća batka 
  • 1 manja glavica luka 
  • 1/2 žlice bijelog vinskog octa 
  • 2 žlice tamnog šećera u prahu 
  • 1 žličica mljevene dimljene paprika 
  • 200 ml ketchupa 
  • 250 g cherry rajčica 
  • 1 crveni luk 
  • 2 žlice vlasca 
  • 100 ml tučenog slatkog vrhnja 
  • 75 g ribanog cheddara 
  • 3 žlice majoneze 
bbq_pulled_chicken_loaded_fries

Recept

Vrijeme pripreme: 50 minuta

Vrijeme pečenja: 3 sata

  1. Zagrijte pećnicu na 120 ºC. Operite naranče, naribajte koricu i zatim ih iscijedite. Pomiješajte sok i koricu naranče s curryjem i origanom pa začinite solju i paprom. 
  2. U posudu za pečenje usko rasporedite pileće batke i prelijte ih mješavinom od naranče. Posudu čvrsto prekrijte aluminijskom folijom u dva sloja kako tekućina ne bi mogla ispariti. 
  3. Pileće batke prekrivene aluminijskom folijom pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 3 sata. 
  4. U međuvremenu pripremite BBQ umak. Grubo naribajte luk pa ga pomiješajte s vinskim octom, šećerom u prahu, paprikom (ili malo više, po ukusu) i ketchupom. 
  5. Neka se piletina ohladi, uklonite kožicu i pomoću dvije vilice razdvojite meso od kostiju (pulled chicken). Vratite meso u posudu i pomiješajte ga sa sokovima od pečenja. 
  6. Pripremite Wavy Blends krumpiriće prema uputama na pakiranju. U tavi zagrijte piletinu s pola količine BBQ umaka. Izrežite rajčice na četvrtine, luk na polukrugove, a vlasac sitno nasjeckajte. 
  7. U loncu zagrijte vrhnje. Dodajte sir i pustite da se rastapa u toplom vrhnju do glatke smjese. 
  8. Servirajte Wavy Blends krumpiriće na pladanj ili 4 tanjura pa preko njih rasporedite  pulled chicken, rajčice i crveni luk te preostali BBQ umak. Sve prelijte umakom od sira i vrhnja pa posipajte vlascem i poslužite s majonezom. 
aviko_wavy_blends_pomfrit_s_okusom_paprike_jelo