
Gratiny s duxellesom od gljiva
Sastojci
Broj porcija: 1
- 3 kom Aviko Gratins Cream & Cheese
- 3 žličice tapenade od tartufa
- 150 g gljiva
- 25 g maslaca
- 1 ljutika, fino sjeckana
- 1 režanj češnjak, protisnuti
- 3 žlice vrhnja
- 4 grančice peršina, sitno sjeckanog

Način pripreme
- Zagrijte pećnicu na 220°C. Složite gratine na lim za pečenje pa na svaki dodajte žličicu tapenade od tartufa. Pecite 20-25 minuta dok gratini ne poprime zlatnožutu boju i budu dobro pečeni.
- Očistite i sitno nasjeckajte gljive. U tavi rastopite maslac pa na njemu 2 minute pirjajte ljutiku i češnjak.
- Dodajte gljive i pirjajte 5 minuta, zatim umiješajte vrhnje i kuhajte još 1-2 minute.
- Umiješajte peršin, začinite solju i paprom te sve dobro izmiješajte kako biste dobili duxelles.
- Serviranje: Poslužite gratine na pladnju za posluživanje te ih prelijte duxellesom od gljiva.