Gratiny s duxellesom od gljiva

Gratiny s duxellesom od gljiva

Sastojci

Broj porcija: 1

  • 3 kom Aviko Gratins Cream & Cheese
  • 3 žličice tapenade od tartufa 
  • 150 g gljiva
  • 25 g maslaca 
  • 1 ljutika, fino sjeckana 
  • 1 režanj češnjak, protisnuti 
  • 3 žlice vrhnja 
  • 4 grančice peršina, sitno sjeckanog
Gratiny s duxellesom od gljiva

Način pripreme

  1. Zagrijte pećnicu na 220°C. Složite gratine na lim za pečenje pa na svaki dodajte žličicu tapenade od tartufa. Pecite 20-25 minuta dok gratini ne poprime zlatnožutu boju i budu dobro pečeni.
  2. Očistite i sitno nasjeckajte gljive. U tavi rastopite maslac pa na njemu 2 minute pirjajte ljutiku i češnjak. 
  3. Dodajte gljive i pirjajte 5 minuta, zatim umiješajte vrhnje i kuhajte još 1-2 minute.
  4. Umiješajte peršin, začinite solju i paprom te sve dobro izmiješajte kako biste dobili duxelles.
  5. Serviranje: Poslužite gratine na pladnju za posluživanje te ih prelijte duxellesom od gljiva.
aviko_gratini_s_vrhnjem_i_sirom_jelo