moules-frites_s_curry_majonezom

Moules-frites s curry majonezom

Sastojci

Broj porcija: 4

 

Za krumpiriće:

Za marinirane dagnje:

  • 300g svježih dagnji
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 režanj češnjaka, protisnuti
  • 100ml bijelog vina
  • 1 žličica jabučnog ili vinskog octa
  • 1/2 žličice zrnatog senfa
  • sol i papar po ukusu

 

Za curry majonezu:

  • 150ml majoneze
  • 1/2 žličice curryja u prahu
  • 1/4 žličica mljevenog kima
  • 1/2 žličice limunovog soka
  • prstohvat soli

 

Za miješanu salatu:

  • 50g slatkog luka, sitno sjeckanog
  • 50g celera, narezanog na kockice
  • 50g krastavca, sitno sjeckanog
  • 1/2 žličice gorušice u zrnu
  • 1/2 jalapeño papričice, sitno sjeckane

 

Za dekoraciju:

  • začinjeni umak od rajčice ili koncentrat rajčice (po želji)
  • svježe začinsko bilje (peršin ili korijander)
  • kriška naranče (opcionalno)
moules-frites_s_curry_majonezom

Način pripreme

1. Pripremite krumpiriće:

  1. Aviko krumpiriće pecite prema uputama na pakiranju u pećnici ili fritezi na vrući zrak dok ne porumene i postanu hrskavi. Posipajte prstohvatom soli i ostavite sa strane
  2.  

2. Pripremite marinirane dagnje:

  1. U tavi na umjerenoj vatri zagrijte maslinovo ulje. Pirjajte češnjak dok ne zamiriše.
  2. Dodajte dagnje i ulijte bijelo vino. Poklopite i kuhajte 5–7 minuta dok se dagnje ne otvore.
  3. Umiješajte ocat i senf te začinite solju i paprom. Maknite s vatre i ostavite sa strane.

 

3. Napravite curry majonezu:

  1. U zdjeli miješajte majonezu, curry u prahu, mljeveni kim, limunov sok i prstohvat soli dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite sa strane do posluživanja.

 

4. Pripremite miješanu salatu:

  1. U zdjelicu stavite luk, celer, krastavac, gorušicu u zrnu i jalapeño. Sve dobro promiješajte i ostavite sa strane.

 

5. Servirajte jelo:

  1. Hrskave krumpiriće rasporedite na veliki pladanj za posluživanje ili na pojedinačne tanjure.
  2. Prekrijte ih mariniranim dagnjama i miješanom salatom.
  3. Žlicom dodajte curry majonezu pa po želji prelijte začinjenim umakom od rajčice.

 

6. Dekorirajte i poslužite:

  1. Ukrasite svježim začinskim biljem poput peršina ili korijandra.
  2. Za citrusni dodir po želji dodajte krišku naranče.

 

Prijedlog za serviranje

Ovo živopisno jelo spaja bogatstvo okusa hrskavih krumpirića, pikantnih dagnji s kiselkastim povrćem i curry majonezom. Za vrhunski užitak poslužite odmah uz osvježavajuće pivo ili mineralnu vodu!

aviko_super_hrskavi_pomfrit_s_korom_debljine_9,5_mm_jelo