rustikalni_valoviti_krumpirici_s_govedinom_u_portu

Rustikalni valoviti krumpirići s govedinom u Portu

Sastojci

Broj porcija: 4

Za krumpiriće:

Za goveđi gulaš (reduciran Portom):

  • 500g govedine (vratnog kotleta ili brisketa), narezane na komade
  • 1 glavica luka, sitno sjeckana
  • 2 režnja češnjaka, protisnuta
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • 250ml vina Porto
  • 125ml goveđeg temeljca
  • 1 žličica dimljene paprike
  • 1 žličica sušene majčine dušice
  • sol i crni papar, po ukusu

Za dekoraciju:

  • 50g ukiseljenih sjemenki gorušice
  • 1 šaka svježe vrtne kreše
  • 4 žlice majoneze s bosiljkom (kupljene u trgovini ili domaće)
rustikalni_valoviti_krumpirici_s_govedinom_u_portu

Način pripreme

1. Pripremite goveđi gulaš reduciran Portom:

  1. U velikom loncu na umjerenoj vatri zagrijte maslinovo ulje. Dodajte komade govedine i pržite dok ne porumene sa svih strana, a zatim ih izvadite i ostavite sa strane.
  2. U istom loncu pirjajte luk i češnjak dok ne omekšaju.
  3. Umiješajte koncentrat rajčice, dimljenu papriku i majčinu dušicu pa kuhajte 1 minutu da se razvije okus.
  4. Ulijte Porto i pirjajte 5 minuta dok se tekućina ne reducira na pola. To će pojačati okus i stvoriti bogatu bazu.
  5. Dodajte goveđi temeljac i vratite meso u lonac pa začinite solju i crnim paprom.
  6. Poklopljeno kuhajte na laganoj vatri 2–3 sata dok meso ne omekša, a umak postane gust i sjajan.

 

2. Pripremite krumpiriće:

  1. Aviko Wavy Fries with Garlic and Herbs pripremite prema uputama na pakiranju (preporučujemo u pećnici ili fritezi na vrući zrak) dok ne porumene i postanu hrskavi.

 

3. Servirajte jelo:

  1. Hrskave krumpiriće podijelite na 4 tanjura za posluživanje.
  2. Goveđi gulaš obilno prelijte preko krumpirića.
  3. Za odvažnu notu na vrh dodajte ukiseljene sjemenke gorušice.

 

4. Dekoracija:

  1. Na svaki tanjur stavite po žlicu majoneze s bosiljkom.
  2. Za dodir živahne povrtne svježine sve posipajte vrtnom krešom.

 

Prijedlog za posluživanje

Ovo jelo savršen je, ugodan i luksuzan obrok. Uparite ga s čašom robusnog crnog vina ili tamnog piva kako biste nadopunili okuse reduciranog Porta.

Uživajte u dekadentnoj kombinaciji hrskavih krumpirića, nježne govedine i kiselkaste oštrine sjemenki gorušice!

aviko_wavy_blends_pomfrit_s_okusom_bilja_i_cesnjaka_jelo