spicy_waves_a_la_stara_galicija

Spicy Waves à la stara Galicija

Sastojci

Broj porcija: 4

  • 1 pakiranje Aviko Wavy Fries Paprika
  • 4 kuhana kraka hobotnice, narezana na komade veličine zalogaja
  • 1 žličica dimljene paprike
  • 2 žlice hladno prešanog maslinovog ulja
  • 1 šaka svježeg peršina, sitno sjeckanog
  • 1 šaka vrtne kreše, za dekoraciju
spicy_waves_a_la_stara_galicija

Način pripreme

1. Pripremite krumpiriće:

  1. Aviko Wavy Fries Paprika pripremite prema uputama na pakiranju (preporučujemo u pećnici ili fritezi na vrući zrak) dok ne porumene i postanu hrskavi. Ostavite na toplom. 

 

2. Pripremite hobotnicu:

  1. Izrežite kuhanne krakove hobotnice na komade veličine zalogaja.
  2. U tavi na umjerenoj vatri zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja.
  3. Dodajte komade hobotnice pa pirjajte 2-3 minute dok rubovi ne postanu lagano hrskavi.
  4. Posipajte dimljenom paprikom pa promiješajte da se začin ravnomjerno rasporedi. Maknite s vatre.

 

3. Servirajte jelo:

  1. Pripremljene Aviko valovite krumpiriće stavite na pladanj za posluživanje.
  2. Prekrijte ih pirjanim komadićima hobotnice.
  3. Sve prelijte preostalim maslinovim uljem.

 

4. Dekorirajte:

  1. Posipajte svježim peršinom.
  2. Za završni dodir, svjež i pikantan, dodajte šaku vrtne kreše.

 

Prijedlog za serviranje

Poslužite odmah kao ukusno predjelo ili glavno jelo. Ova kombinacija hrskavih krumpirića, dimljene paprike i nježne hobotnice savršeno se slaže s ohlađenim bijelim vinom ili mineralnom vodom s limunom.

Uživajte u savršenoj ravnoteži dimljenih, hrskavih i osvježavajućih okusa!

aviko_wavy_blends_pomfrit_s_okusom_paprike_jelo