
Spicy Waves à la stara Galicija
Sastojci
Broj porcija: 4
- 1 pakiranje Aviko Wavy Fries Paprika
- 4 kuhana kraka hobotnice, narezana na komade veličine zalogaja
- 1 žličica dimljene paprike
- 2 žlice hladno prešanog maslinovog ulja
- 1 šaka svježeg peršina, sitno sjeckanog
- 1 šaka vrtne kreše, za dekoraciju

Način pripreme
1. Pripremite krumpiriće:
- Aviko Wavy Fries Paprika pripremite prema uputama na pakiranju (preporučujemo u pećnici ili fritezi na vrući zrak) dok ne porumene i postanu hrskavi. Ostavite na toplom.
2. Pripremite hobotnicu:
- Izrežite kuhanne krakove hobotnice na komade veličine zalogaja.
- U tavi na umjerenoj vatri zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja.
- Dodajte komade hobotnice pa pirjajte 2-3 minute dok rubovi ne postanu lagano hrskavi.
- Posipajte dimljenom paprikom pa promiješajte da se začin ravnomjerno rasporedi. Maknite s vatre.
3. Servirajte jelo:
- Pripremljene Aviko valovite krumpiriće stavite na pladanj za posluživanje.
- Prekrijte ih pirjanim komadićima hobotnice.
- Sve prelijte preostalim maslinovim uljem.
4. Dekorirajte:
- Posipajte svježim peršinom.
- Za završni dodir, svjež i pikantan, dodajte šaku vrtne kreše.
Prijedlog za serviranje
Poslužite odmah kao ukusno predjelo ili glavno jelo. Ova kombinacija hrskavih krumpirića, dimljene paprike i nježne hobotnice savršeno se slaže s ohlađenim bijelim vinom ili mineralnom vodom s limunom.
Uživajte u savršenoj ravnoteži dimljenih, hrskavih i osvježavajućih okusa!