biseri_camemberta

Biseri camemberta

Sastojci

Broj porcija: 4

Za salatu:

  • 16 kom Aviko Camembert Bites
  • 100g baby špinata
  • 100g rukole
  • 150g camembert sira, narezanog na kriške
  • 16 svježih malina
  • 50g oraha, grubo sjeckanih
  • 50g ukiseljenih sjemenki gorušice
  • crveni luk mariniran u 1-2-3 marinadi, tanko narezan (niže pogledajte način pripreme)

Za poširane kruške:

  • 2 kruške, oguljene i narezane na kockice
  • 500ml vode
  • 1 žlica šećera
  • 1 mahuna vanilije, prepolovljena
  • 1/4 žličice kurkume (po želji, za boju)
  • 1 žličica limunovog soka

Za honey mustard dressing:

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica Dijon senfa
  • 1 žlica bijelog vinskog octa
  • sol i papar, po ukusu
biseri_camemberta

Način pripreme

1. Pripremite poširane kruške:

  1. U loncu lagano prokuhajte vodu, šećer, mahunu vanilije, kurkumu i limunov sok. 
  2. Dodajte kruške narezane na kockice pa poširajte 10–15 minuta ili dok ne omekšaju, ali ne i postanu kašaste.
  3. Izvadite ih iz tekućine i pustite da se ohlade.

 

2. Marinirajte crveni luk (1-2-3 marinada):

  1. U malom loncu pomiješajte 50ml bijelog vinskog octa, 50ml vode i 25g šećera. Zagrijavajte dok se šećer ne otopi.
  2. Tanko narezani crveni luk prelijte marinadom pa pustite da odstoji najmanje 15 minuta.

 

3. Pripremite Camembert Bites:

  1. Aviko Camembert Bites pripremite prema uputama na pakiranju (preporučujemo u pećnici ili fritezi na vrući zrak) dok ne porumene i postanu hrskavi.

 

4. Napravite honey mustard dressing:

  1. U zdjelici umutite maslinovo ulje, med, Dijon senf i bijeli vinski ocat.
  2. Po ukusu začinite solju i paprom.

 

5. Složite salatu:

  1. U velikoj zdjeli za salatu pomiješajte baby špinat i rukolu. (Ili podijelite na 4 tanjura.)
  2. Posipajte poširanim kruškama, ukiseljenim sjemenkama gorušice, mariniranim crvenim lukom i orasima.
  3. Na svaku salatu stavite 4 Aviko Camembert Bitesa i nekoliko kriški camembert sira.
  4. Za dašak boje i slatkoće dodajte svježe maline.

 

6. Prelijte i servirajte:

  1. Prelijte salatu honey mustard dressingom.
  2. Poslužite odmah i uživajte u ovoj divnoj kombinaciji hrskavih, kremastih i svježih okusa!

 

Prijedlog za serviranje

Ova salata lijepo se slaže s čašom laganog bijelog vina ili mineralnom vodom s limunom. Savršena je kao elegantno predjelo ili lagan obrok.

aviko_camembert_grickalice_jelo