
Rösti Bites u ”patatas bravas” stilu
Sastojci
Broj porcija: 3
- 9 kom Aviko Rösti Bites
Za "bravas" umak
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 mala glavica luka, fino sjeckana
- 2 režnja češnjaka, protisnuta
- 1 žlica koncentrata rajčice
- ½ šalice pasirane rajčice
- 1 žličica dimljene paprike
- ½ žličice vinskog octa
- sol i papar po ukusu
Za ranch umak
½ šalice ranch umaka (kupovnog ili domaćeg)
Za ukrašavanje
- hrskava slanina, izmrvljena
- svježi peršin, sjeckani

Način pripreme
Pripremite Aviko Rösti Bites prema uputama na pakiranju.
Nakon prženja ocijedite ih od viška ulja na papirnatom ručniku.
Napravite “bravas” umak
U loncu zagrijte maslinovo ulje na umjerenoj vatri pa dodajte nasjeckani luk i protisnuti češnjak te pirjajte dok ne omekša i zamiriše. Umiješajte pasiranu rajčicu i kuhajte oko minutu da produbite okus, zatim dodajte koncentrat rajčice i dimljenu papriku pa sve dobro promiješajte da se sjedini. Umak pirjajte oko 10-15 minuta dok se malo ne zgusne. Na kraju dodajte vinski ocat i začinite solju i paprom po ukusu.
Pripremite ranch umak
Ako koristite kupovni ranch umak, možete ga koristiti takvog kakav jest ili pak umiješati malo dimljene paprike ili češnjaka u prahu.
Servirajte jelo
Na dno zdjelica ili posudica za posluživanje žlicom dodajte izdašnu količinu "bravas" umaka, dodajte Rösti Bites pa ih prelijte ranch umakom ili ga poslužite sa strane za umakanje.
Ukrasite i poslužite
Rösti Bites posipajte izmrvljenom hrskavom slaninom i sjeckanim peršinom. Poslužite odmah dok je sve još toplo i hrskavo.
Savjet kuhara
Ovaj divan spoj švicarske i španjolske kuhinje je jelo savršeno za dijeljenje. Pikantni "bravas" umak u kombinaciji s hladnim ranch umakom i hrskavim Rösti Bites zalogajčićima kombinacija je koja će se zasigurno svidjeti svakom gostu.