vrhunski_chili_con_carne_valoviti_krumpirici

Vrhunski chili con carne & valoviti krumpirići

Sastojci

Broj porcija: 4

Za krumpiriće:

  • 1 pakiranje Aviko Wavy Blends Cheezz&Onion Style
  • 200ml cheddar umaka
  • 100g šalše
  • 2 mlada luka, tanko narezana
  • 1 žličica prženih sjemenki kima
  • šaka svježeg korijandra, grubo sjeckanog

Za chili con carne:

  • 400g mljevene govedine
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 glavica luka, sitno sjeckana
  • 2 režnja češnjaka, protisnuta
  • 1 crveni čili, sitno sjeckan (po želji, za dodatnu ljutinu)
  • 1 crvena paprika, narezana na kockice
  • 1 žličica mljevenog kima
  • 1 žličica dimljene paprike
  • 1 žličica mljevenog korijandra
  • 1/2 žličice čilija u prahu
  • 1 limenka (400 g) sjeckane rajčice
  • 1 limenka (400 g) crvenog graha, ispranog i ocijeđenog
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 1/2 šalice (120 ml) goveđeg temeljca
  • sol i papar, po ukusu
vrhunski_chili_con_carne_valoviti_krumpirici

Način pripreme

1. Napravite chili con carne:

  1. U velikoj tavi na umjerenoj vatri zagrijte maslinovo ulje.
  2. Dodajte luk i pirjajte 3–4 minute dok ne omekša.
  3. Umiješajte češnjak i sjeckani čili (ako ste ga odlučili dodati) pa pirjajte još 1 minutu dok ne zamiriši.
  4. Dodajte mljevenu junetinu i pirjajte, drobeći je kuhačom, dok ne porumeni.
  5. Umiješajte i crvenu papriku, mljeveni kim, dimljenu papriku, mljeveni korijander i čili u prahu pa sve dobro promiješajte da se sjedini i kuhajte 2 minute.
  6. Dodajte sjeckanu rajčicu, grah, koncentrat rajčice i goveđi temeljac. Dobro promiješajte.
  7. Smanjite vatru, poklopite i pustite da se lagano krčka 20–25 minuta uz povremeno miješanje. Po ukusu začinite solju i paprom.

 

2. Pripremite krumpiriće:

  1. Aviko Wavy Blends Cheezz&Onion Style pripremite prema uputama na pakiranju (preporučujemo u pećnici ili fritezi na vrući zrak) dok ne porumene i postanu hrskavi.
  2. Gotove krumpiriće rasporedite na veliki pladanj za posluživanje ili u pojedinačne zdjelice.

 

3. Servirajte jelo:

  1. Krumpiriće obilno prelijte cheddar umakom.
  2. Topli chili con carne prelijte preko krumpirića sa sirom.
  3. Na vrh dodajte šalšu.

 

4. Dekorirajte:

  1. Za još više okusa posipajte mladim lukom i prženim sjemenkama kima.
  2. Završite šakom listića svježeg korijandra. 

 

Prijedlog za serviranje

Poslužite toplo kao utješno, ugodno i hranjivo jelo, savršeno za ležerne večere, druženja ili zabave. Uparite s hladnim pivom ili mineralnom vodom s limetom za pravu Tex-Mex poslasticu.

Uživajte u bogatim okusima domaćeg chili con carne u kombinaciji s hrskavim krumpirićima sa sirom!

aviko_wavy_blends_pomfrit_s_okusom_sira_i_luka_jelo