zdjela_s_yakitori_piletinom_i_krumpiricima

Zdjela s yakitori piletinom i krumpirićima

Sastojci

Broj porcija: 4

Krumpirići:

Yakitori piletina:

  • 300g pilećeg zabatka, narezanog na kockice
  • 3 žlice yakitori umaka
  • 1 žlica sezamovog ulja

Ukiseljeni svježi krastavci:

  • 100g tanko narezanih krastavaca
  • 1 žlica rižinog octa
  • 1 žličica šećera
  • 1/4 žličice soli

Ukiseljeni kornišoni:

  • 50g tanko narezanih kornišona

Curry majoneza

  • 150ml majoneze
  • 1/2 žličice curryja u prahu
  • 1 žličica soka limete

Za posipavanje:

  • 1 žlica sjemenki sezama (mix crnih i bijelih)
  • 2 žlice mariniranog đumbira sjeckanog na julienne
  • 2 mlada luka, sitno sjeckana
  • listići svježeg korijandra

Dodatan umak:

  • dodatan yakitori umak za prelijevanje
zdjela_s_yakitori_piletinom_i_krumpiricima

Način pripreme

1. Pripremite krumpiriće:

  • Aviko Super Crunch 9,5 mm pecite ili pržite prema uputama na pakiranju, dok ne porumene i postanu hrskavi.
  • Krumpiriće lagano posolite i ostavite sa strane.

2. Ispecite yakitori piletinu:

  • Piletinu narezanu na kockice 20 minuta marinirajte u yakitori umaku.
  • U tavi na umjerenoj vatri zagrijte sezamovo ulje i pecite piletinu dok se potpuno ne karamelizira.

3. Ukiselite krastavce:

  • U zdjeli pomiješajte narezane krastavce s rižinim octom, šećerom i solju.
  • Pustite da se marinira 15 minuta, a zatim ocijedite višak tekućine.

4. Pripremite curry majonezu:

  • U zdjelici miješajte majonezu, curry u prahu i sok limete dok ne dobijete glatku smjesu.

5. Servirajte jelo:

  • U zdjelu za posluživanje stavite hrskave krumpiriće kao podlogu za jelo.
  • Prekrijte ih yakitori piletinom, kiselim krastavcima i narezanim kornišonima.
  • Za dodatan okus, prelijte curry majonezom i još yakitori umaka.

6. Dekorirajte i poslužite:

  • Jelo posipajte sjemenkama sezama, mariniranim đumbirom i nasjeckanim mladim lukom.
  • Za završni dodir dodajte listiće svježeg korijandra.

U ovoj zdjeli pronaći ćete neodoljivu fuziju i savršenu ravnotežu hrskavih krumpirića, nježne yakitori piletine i oštrinu kiselih krastavaca!

aviko_super_hrskavi_pomfrit_od_9,5_mm_jelo