
Zdjela s yakitori piletinom i krumpirićima
Sastojci
Broj porcija: 4
Krumpirići:
Yakitori piletina:
- 300g pilećeg zabatka, narezanog na kockice
- 3 žlice yakitori umaka
- 1 žlica sezamovog ulja
Ukiseljeni svježi krastavci:
- 100g tanko narezanih krastavaca
- 1 žlica rižinog octa
- 1 žličica šećera
- 1/4 žličice soli
Ukiseljeni kornišoni:
- 50g tanko narezanih kornišona
Curry majoneza
- 150ml majoneze
- 1/2 žličice curryja u prahu
- 1 žličica soka limete
Za posipavanje:
- 1 žlica sjemenki sezama (mix crnih i bijelih)
- 2 žlice mariniranog đumbira sjeckanog na julienne
- 2 mlada luka, sitno sjeckana
- listići svježeg korijandra
Dodatan umak:
- dodatan yakitori umak za prelijevanje

Način pripreme
1. Pripremite krumpiriće:
- Aviko Super Crunch 9,5 mm pecite ili pržite prema uputama na pakiranju, dok ne porumene i postanu hrskavi.
- Krumpiriće lagano posolite i ostavite sa strane.
2. Ispecite yakitori piletinu:
- Piletinu narezanu na kockice 20 minuta marinirajte u yakitori umaku.
- U tavi na umjerenoj vatri zagrijte sezamovo ulje i pecite piletinu dok se potpuno ne karamelizira.
3. Ukiselite krastavce:
- U zdjeli pomiješajte narezane krastavce s rižinim octom, šećerom i solju.
- Pustite da se marinira 15 minuta, a zatim ocijedite višak tekućine.
4. Pripremite curry majonezu:
- U zdjelici miješajte majonezu, curry u prahu i sok limete dok ne dobijete glatku smjesu.
5. Servirajte jelo:
- U zdjelu za posluživanje stavite hrskave krumpiriće kao podlogu za jelo.
- Prekrijte ih yakitori piletinom, kiselim krastavcima i narezanim kornišonima.
- Za dodatan okus, prelijte curry majonezom i još yakitori umaka.
6. Dekorirajte i poslužite:
- Jelo posipajte sjemenkama sezama, mariniranim đumbirom i nasjeckanim mladim lukom.
- Za završni dodir dodajte listiće svježeg korijandra.
U ovoj zdjeli pronaći ćete neodoljivu fuziju i savršenu ravnotežu hrskavih krumpirića, nježne yakitori piletine i oštrinu kiselih krastavaca!