zlatni_churrosi_nadjeveni_toplinom

Zlatni churrosi nadjeveni toplinom

Sastojci

Broj porcija: 4

  • 8 kom Aviko XXL Churros
  • 200g otopljenog cheddar sira (svježe topljenog ili gotovog)
  • 1 crveni čili, tanko narezan
  • 1 zeleni čili, tanko narezan
  • 1 limeta, narezana na kriške
  • 50g ribanog parmezana
  • 2 žlice vlasca, sitno sjeckanog
zlatni_churrosi_nadjeveni_toplinom

Način pripreme

1. Pripremite churrose:

  1. Pržite Aviko XXL Churros prema uputama na pakiranju dok ne porumene i postanu hrskavi.
  2. Ostavite ih sa strane da se lagano ohlade dok pripremate nadjev.

 

2. Rastopite sir:

  1. Zagrijavajte cheddar dok ne postane gladak i tekuć. Ukoliko koristite svježi cheddar, topite ga u loncu na laganoj vatri uz dodatak malo mlijeka ili vrhnja za glatku konzistenciju.

 

3. Servirajte jelo:

  1. Stavite churrose u zdjelu za posluživanje ili na tanjur obložen papirom za pečenje.
  2. Otopljeni cheddar obilno prelijte po churrosima.
  3. Po vrhu posipajte ribani parmezan, puštajući ga da se pomiješa s cheddarom.

 

4. Dodajte dekoraciju:

  1. Tanko rezani crveni i zeleni čili ravnomjerno posipajte po sirevima.
  2. Za svjež i živahan dodir sve posipajte sitno sjeckanim vlascem.
  3. Kako biste dodali malo citrusne svježine, jelo poslužite s kriškama limete.

 

Prijedlog za serviranje:

Poslužite odmah kao zabavan i pikantan međuobrok ili predjelo. Ovu slanu poslasticu, idealnu za dijeljenje i uživanje, ponudite na zabavama uz osvježavajuća pića za savršeni balans!

 

Neobavezni dodaci:

  • Sa strane dodajte žlicu kiselog vrhnja za umaknje.
  • Za dodatnu hrskavost začinite zdrobljenim tortilja čipsom.

Uživajte u ovom odvažnom i aromatičnom pristupu churrosu. Kreativan i pikantan odmak od tradicionalnog recepta!

aviko_churros_xxl_jelo