
Zlatni churrosi nadjeveni toplinom
Sastojci
Broj porcija: 4
- 8 kom Aviko XXL Churros
- 200g otopljenog cheddar sira (svježe topljenog ili gotovog)
- 1 crveni čili, tanko narezan
- 1 zeleni čili, tanko narezan
- 1 limeta, narezana na kriške
- 50g ribanog parmezana
- 2 žlice vlasca, sitno sjeckanog

Način pripreme
1. Pripremite churrose:
- Pržite Aviko XXL Churros prema uputama na pakiranju dok ne porumene i postanu hrskavi.
- Ostavite ih sa strane da se lagano ohlade dok pripremate nadjev.
2. Rastopite sir:
- Zagrijavajte cheddar dok ne postane gladak i tekuć. Ukoliko koristite svježi cheddar, topite ga u loncu na laganoj vatri uz dodatak malo mlijeka ili vrhnja za glatku konzistenciju.
3. Servirajte jelo:
- Stavite churrose u zdjelu za posluživanje ili na tanjur obložen papirom za pečenje.
- Otopljeni cheddar obilno prelijte po churrosima.
- Po vrhu posipajte ribani parmezan, puštajući ga da se pomiješa s cheddarom.
4. Dodajte dekoraciju:
- Tanko rezani crveni i zeleni čili ravnomjerno posipajte po sirevima.
- Za svjež i živahan dodir sve posipajte sitno sjeckanim vlascem.
- Kako biste dodali malo citrusne svježine, jelo poslužite s kriškama limete.
Prijedlog za serviranje:
Poslužite odmah kao zabavan i pikantan međuobrok ili predjelo. Ovu slanu poslasticu, idealnu za dijeljenje i uživanje, ponudite na zabavama uz osvježavajuća pića za savršeni balans!
Neobavezni dodaci:
- Sa strane dodajte žlicu kiselog vrhnja za umaknje.
- Za dodatnu hrskavost začinite zdrobljenim tortilja čipsom.
Uživajte u ovom odvažnom i aromatičnom pristupu churrosu. Kreativan i pikantan odmak od tradicionalnog recepta!